Aanvalsaktie van Mark Klop H. van Kekerix

20 september 2021 om 10:30 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdag 18 september stond op de velden van HKC aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld in het teken van een “Welcome back party”.
Een feestelijke dag voor jong en oud met springkussens, een stormbaan, popcorn, suikerspin en gratis eten voor iedereen.
Onder prachtige weersomstandigheden en grote publieke belangstelling trad HKC deze middag voor de eerste keer na ruim 11 maanden thuis aan tegen het “100-jarige” Pernix uit Leiden.
HKC domineerde de wedstrijd van het eerste tot het laatste fluitsignaal en zette Pernix met een 20-9 overwinning aan de kant.

Coaches Ekelmans en Kamsteeg kozen deze middag voor een startopstelling zonder broer en zus Den Dunnen.
Het eerste aanvalsvak opende sensationeel met een fraaie goal van Eliza Roest na een prachtige pas van zijn vakmaat Mark Klop. Het startschot van een galavoorstelling was dit echter zeker nog niet.
Ook Pernix koos, net als Vriendenschaar vorige week, voor een achter verdedigende en vertragende tactiek. De fysiek sterke mannen van Pernix schuwden het duel hierbij ook niet wat bij HKC voor zand in de aanvalsmachine zorgde. De thuisploeg had steeds het initiatief maar met een 9-5 ruststand zat Pernix nog “gewoon” in de wedstrijd.Vooral het 2e aanvalsvak van HKC liep in deze eerste helft nog niet zoals gewenst.

Met het inbrengen na rust van Nadhie en Danny den Dunnen in het tweede aanvalsvak en de tactische bespreking in de rust nam HKC in deel 2 steeds verder afstand van Pernix. Waar HKC vorige week in deel 2 wegzakte ten opzichte van de eerste helft was deze week juist andersom. De pijp bij Pernix raakte steeds verder leeg en naast een kwalitatief overwicht liet HKC zien ook conditioneel een stuk sterker te zijn dan Pernix wat net als HKC in de zaal ook in de Hoofdklasse zal gaan uitkomen.
Al snel na rust besliste HKC het duel in haar voordeel en liep uiteindelijk uit naar een 20-9 overwinning.
Een degelijke winst welke als startschot fungeerde voor een feestavond als afsluiting van de zeer geslaagde “Welcome back party”.

Zaterdag volgt een “thuiswedstrijd” voor trainer/coach Marrien Ekelmans bij zijn Excelsior in Delft waar hij als jeugdspeler en speler van Excelsior 1 naast zijn topjaren bij Fortuna ook veel successen vierde. HKC deelt de koppositie in de poule met Valto wat afgelopen zaterdag toch enigszins verrassend SDO/Fiable wist te verslaan.