Doorbraak Martijn Bakema
Doorbraak Martijn Bakema Wim v.d.Pijl

Vriendenschaar aanvallend onder de maat

24 oktober 2021 om 14:34 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het is Vriendenschaar niet gelukt om het runner-up SDO moeilijk te maken. Het schotpercentage van het CABholland team was te laag om mee te gaan met de scores van de bezoekers uit Kamerik, die in de 2e helft een grote voorsprong namen na een 23 minuten durende de korfpuntloze periode van de thuisploeg.

Vriendenschaar, waar Quinty van Geemert op de plaats van de geblesseerde Arianne Ambachtsheer speelde, opende door Krista van Hunnik nog wel de score, maar met 2 rake schoten en een strafworp nam SDO daarna een 3-1 voorsprong, die het niet meer uit handen zou geven. Door het aanvalsduo Christian Brouwer en Peter Visscher kwamen de groenhemden nog één keer dichtbij ( 2-3) , maar tegen de  5 rake treffers op rij van de ploeg uit Kamerik kon Vriendenschaar niets terugdoen. Pas in de slotfase van de 1e helft schoot Anne Timmer raak en zorgde aanvoerder Brouwer in de laatste minuut voor de ruststand van 5-9.

Het publiek van deze goed bezochte wedstrijd had toen nog wat hoop dat Vriendenschaar in de 2e helft beter voor de dag zou komen , maar moest toezien hoe het goed verdedigende SDO het de onzuiver schietende Hardinxvelders lange tijd op 0 scores kon houden, terwijl het zelf 5 keer de bal door de korf zag gaan. Verdedigend scoorde Vriendenschaars wel een voldoende , maar aanvallend was het ondermaats. Pas in de 23e minuut maakte de topscorer van vorige week Julian Voorwinde zijn 1e korfpunt, wat de eerste Vriendenschaar- score in de 2e helft was.

Trainer Jorrith Eekelmans had met het inbrengen van de jonge Ilvie Versteeg en Patrick Noordzij nog geprobeerd zijn team aanvallende impulsen te geven, maar ook dat had geen resultaat. In de slotfase kon Vriendenschaar eindelijk nog tweemaal raak schieten, waarmee de eindstand werd bepaald op 8-15.

Volgende week staat om 15.30 uur de uitwedstrijd tegen de ongenaakbare koploper HKC op het programma.

De scores waren van: Christian Brouwer 3 x en Peter Visscher, Krista van Hunnik, Marijn Bakema, Julian Voorwinde en Anne Timmer ieder éénmaal.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?