Afbeelding
HKC

HKC C1 tweede op NK District

Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het NK District voor HKC C1 vond afgelopen weekend plaats. 

‘s Morgens vroeg klonken de eerste voetstappen richting de kantine van HKC. Eerst met de hele de ploeg ontbijten, voordat Verschoor busreizen het team en de vele supporters naar Rheden zou brengen. Terwijl er van het ontbijt genoten werd, ontvingen alle spelers als klap op de vuurpijl shirtjes met hun naam, als herinnering aan het NK.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen DSC C1 uit Eindhoven. Deze club is nog wel bekend van het afgelopen zaalseizoen bij het 1e. Ook nu werd DSC door de C1 van het veld geveegd. Waar HKC zich onderscheidde van de andere vereniging met pressure verdedigen, schoot de aanval de balletjes er lekker in. Mooi ook om te zien dat alle reserves de gelegenheid hebben gekregen om mee te doen. 

De volgende wedstrijden tegen AVO en KCR werden ook gewonnen en zo werd HKC C1 eerste in de poule. Dit betekende een finaleplaats tegen OVVO C1 uit Maarsen. 

Dat de finale een wedstrijd op zichzelf is, dat werd snel duidelijk. Waar de vorige wedstrijden frivool werden gespeeld en ze het beste korfbal van Nederland hebben gezien, stond er nu duidelijk spanning op de gezichten van de spelers. Gelukkig was dit ook bij de tegenstander het geval en ging de wedstrijd gelijk op. Na twee maal een achterstand te hebben weggepoetst, moest HKC de overwinning aan OVVO laten. Een tweede plaats op een NK is ook een geweldige prestatie.

Nadat het team weer veilig in Hardinxveld was afgezet, wachtte er nog een leuke verassing. Op het plein bij Huis3 werd de ploeg opgewacht met confetti en enthousiaste familieleden en HKC supporters. Een mooie afsluiting van een geweldige dag. 

advertentie
advertentie