Afbeelding

Prima overwinning voor Vriendenschaar in Hardinxveld-Giessendam

20 november 2023 om 11:23 Korfbal

HARDINXELD-GIESSENDAM In de eerste thuiswedstrijd van dit zaalkorfbalseizoen speelde Vriendenschaar tegen Fortis. Door een goede slotfase van de eerste helft met was de ruststand 11-6. In de tweede helft controleerde het CABholland-team de wedstrijd, en bleef de voorsprong intact waardoor in sporthal De Wielewaal de eindstand 22-18 werd. 

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd waren de groenhemden nog niet bij de les, enkele verdedigende foutjes die werden afgestraft en onzorgvuldig aanvalsspel zorgde voor een 0-3 achterstand, maar de ploeg pakte snel de draad op. Drie rake schoten en een strafworp zorgde binnen enkele minuten voor een 4-3 voorsprong, waarna de ploeg uit Vlissingen de stand weer gelijk trok. Om en om scorend hielden de ploegen elkaar tot de 17e minuut in evenwicht ( 6-6), maar na een slim balletje onder de korf van Bente van Wingerden, schoten Marijn Bakema ( 2 x), Lieke Brouwer en Christian Brouwer in de laatste 5 minuten van afstand de bal door de korf en was de voorsprong bij rust 11-6. 

TOPSCOORDER

Ook in de 2e helft bleef Vriendenschaar de (iets) betere ploeg en bleef het steeds de voorsprong behouden, maar had het wel lastig tegen de taaie Zeeuwen, die vooral via de dames scoorden. Het lukte de Hardinxvelders niet om de voorsprong te vergroten en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.  Om en om scorend was het na 5 minuten 13-8, maar weer 5 minuten later was Fortis teruggekomen naar 14-12. De topscoorder van deze wedstrijd Lieke Brouwer zorgde met haar 6e treffer weer voor een 3-punts verschil en Julian Voorwinden deed hetzelfde na de tegentreffer van de gasten (16-13). 

STRAFWORP

In het 2e aanvalsvak van Vriendenschaar konden schutters Bakema en Voorwinden dankzij de reboundkracht van Lotte van de Lustgraaf en de aansteun van Anne Timmer veel herhalen, wat halverwege de 2 helft een voorsprong van 19-15 opleverde. Omdat in het andere vak ruim 10 minuten niet werd gescoord kreeg Fortis toch nog de kans om terug te komen in de wedstrijd. Celine van Meeteren kwam verdedigend in de ploeg tegen de topscorer van Fortis, en deed dat prima. Toch kwamen de Zeeuwen nog op 19-17 , maar dankzij een strafworp van Bente van Wingerden werd het weer 20-17, maar het werd ook direct weer 20-18. 

Rebounder Daan Kamsteeg kwam in de slotfase nog in de ploeg, waarna aanvoerder Christian Brouwer met 2 rake schoten voor de eindstand van 22-18 zorgde en voor de eerste overwinning in dit zaalseizoen. De scores kwamen van: Lieke Brouwer 6x , Marijn Bakema en Christian Brouwer ieder 5 x, Julian Voorwinden en Bente van Wingerden ieder 3 x.

Komende zaterdag speelt Vriendenschaar weer om 18 uur thuis in sporthal de Wielewaal. Dan komt titelfavoriet Spirit op bezoek, dat al twee ruime overwinningen behaalde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie