Sterk optreden Waarddammers

Overig Deel je nieuws

Zou er tegen het sterke Damlust Gouda een eind komen aan de zegereeks van De Waardammers in de nationale eerste klasse? Sommige spelers waren er zaterdag bang voor, maar die vrees bleek onterecht. Met scherp geconcentreerd spel werden De Gouwenaren gedecideerd met 14-6 opzijgezet.

 

Na krap drie uur dammen verschalkte Peter de Hek zijn opponent met een listige lokzet. Even later verdubbelde Peter Hartog de voorsprong door een positionele zege. Na remises van Ad de Hek, Arie van Genderen, Wim Kalis en Harm Jan van Rees combineerde Thijs Verboon winnend naar dam. Piet Trapman en Theo de Swart scoorden ieder nog een punt, waarna Theo Voorspuij - hij had er inmiddels vijfenhalf uur denkwerk opzitten - met een fraaie zege een kers op de overwinningstaart zette.

 

Met nog één wedstrijd te gaan ligt het kampioenschap voor het grijpen. Alleen een zeer forse nederlaag tegen concurrent Ons Genoegen Utrecht kan nog roet in het eten gooien. De kans hierop is gering, maar messcherpe concentratie blijft geboden.

 

advertentie