Twirlers van EMS tijdens de voorronde van het NK Twirl in Almere
Twirlers van EMS tijdens de voorronde van het NK Twirl in Almere Muziekvereniging EMS

EMS twirlers plaatsen zich voor Nederlandse Kampioenschappen

Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op zaterdag 14 mei hebben twee leden van de twirlgroep van EMS zich tijdens de voorrondes in Almere geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen twirlen op 28 en 29 mei in Almere. Beide dames mogen zich tot de 15 beste twirlers in de categorie beginners rekenen. Leonie Trapman mag zelfs met 2 onderdelen (solo 1 baton én dance twirl) deelnemen. In de topsporthal in Almere trapte Leonie het spits af voor EMS met een daverende 0 drop-routine (zij heeft haar baton geen enkele keer laten vallen). Cynthia den Hertog volgde later met haar dance twirl op muziek van Lindsey Stirling en zette een geweldige prestatie neer door maar 1x haar baton te laten vallen. Leonie sloot de wedstrijd voor EMS af met eenzelfde prestatie met haar dancetwirl op muziek van de film Snow white and the huntsman. Daarna was het wachten op de resultaten.

Coaches Anita van ‘t Verlaat en Wendy Hobma kijken supertrots terug op een hele goede dag en kijken uit naar een vervolg tijdens de Nederlandse Kampioenschappen, waar de strijd tussen de 15 beste beginners voor een plek op het podium weer volop zal beginnen.

Twirlen kan al vanaf 4 jaar. Kijk op de website of kom eens kijken in het gebouw op vrijdagavond vanaf 18:15 uur. Info: www.emshardinxveld.nl

advertentie