Henk Leendertse moet even bijkomen van zoveel brasems gevangen, maar dik en dik gewonnen!
Henk Leendertse moet even bijkomen van zoveel brasems gevangen, maar dik en dik gewonnen! Jannie van Dijk

Geslaagde Grote Visdag bij HSV De Alver

22 augustus 2022 om 17:40 Overig

GIESSENBURG De Grote Visdag van HSV De Alver vond zaterdag 20 augustus plaat. De heren visten ‘s morgens in het Kanaal van Steenenhoek bij de Schelluinsebrug. Het weer was prachtig, maar de visvangst was matig voor de meesten van de 20 vissers die aanwezig waren.

Winnaar werd overduidelijk Henk Leendertse met 8025 gram. Een uitzonderlijke prestatie, 2e prijs met groot verschil voor Leo Kros met 4350 gram en de 3e prijs ging naar Menno Klop met 3900 gram.

De slagzin van deze dag is ‘Iedereen heeft prijs’ zo ook voor de jeugd. Die hebben ‘s middags gevist in de Alverput. Ook hier waren matige vangsten. Maar er was één uitschieter, een klein ventje met een klein hengeltje Jan Junior Wijnants ving 2 grote brasems en was gelijk de grote winnaar met 153 cm. Hij won zeer ruim, de 2e prijs was voor Rick Ambachtsheer met 45 cm, 3e prijs naar Pip de Ruiter, zij ving ook een brasem van 42 cm.

Na afloop werden de prijzen gelijk uitgedeeld en als verrassing kregen ze van Sportvisserij ZWN een goodiebag en van de Alver, drinken en chips.

De heren gingen ‘s middags naar Plein 2 en daar werden de prijzen uitgereikt onder het genot van een hapje en een drankje. De vereniging kijkt terug op een gezellige, maar vooral een sportieve dag. 

De nummers 1, 2 en 3; vlnr: Menno Klop, Henk Leendertse en Leo Kros.
de jeugdwinnaar, Jan Junior Wijnants.
advertentie
advertentie