Wereldkampioen Roel Boomstra ruilde deze week zijn status als full time damprof in voor een maatschappelijke carrière, maar als 'amateur' is hij net zo scherpzinnig als voorheen. Dat bewees hij tegen De Waarddammers.
Wereldkampioen Roel Boomstra ruilde deze week zijn status als full time damprof in voor een maatschappelijke carrière, maar als 'amateur' is hij net zo scherpzinnig als voorheen. Dat bewees hij tegen De Waarddammers. Piet Trapman

Grootmeesters doen Waarddamers de das om

Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM De nederlaag zo klein mogelijk houden, dat was zaterdagmiddag de opdracht voor De Waarddammers in het duel tegen kampioenskandidaat Hijken DTC. De thuisploeg verscheen met 2 invallers achter de borden, terwijl de Drentenaren op oorlogssterkte aantraden, met wereldkampioen Roel Boomstra als zwaarste kanon en verder een aantal andere grootmeesters met een internationale erelijst. 

Boomstra tikte invaller Martin Nederlof al vroeg in de wedstrijd combinatief van het bord. Shammie Kasnadi en Arie van de Weteringh gingen 2 uur later eveneens voor de bijl tegen respectievelijk Martin Dolfing en Hans Jansen. Peter de Hek scoorde een dik verdiend punt, maar toen iets later invaller Dirk-Jan Dekker zijn ongelijke strijd moest staken stond er 1-9 op het scorebord. Wim Kalis zorgde met een degelijke zege nog voor een sprankje hoop, maar toen Tijs Verboon even later tegen Wouter Sipma het hoofd moest buigen was de achterstand niet meer te overbruggen. Anton Kosior ging met een verdiende remise als achtste over de streep. Rik Verboon boekte iets later een fraaie puntendeling tegen voormalig Nederlands kampioen Auke Scholma. Peter Hartog scoorde na een intensieve strijd van xx uur het zesde punt voor de Alblasserwaarders door veelvuldig Litouws kampioen Aleksej Domchev op remise te houden. Eindstand 6-14.

Het tweede team speelt deze competitie met als doel handhaving in de eerste klasse. Met 6 punten uit 5 wedstrijden is het achttal aardig op weg. Tegen DES Lunteren had er misschien wat meer in gezeten, maar de 8-8 die de ploeg uiteindelijk neerzette was niet onverdienstelijk. Tegenover een verliespartij van Fred Roedolph noteerde Wim Verschoor een overwinning. De overige 6 partijen eindigden in remise, maar het feit dat daarvoor 4,5 uur nodig was, toont aan dat de vrede niet zonder slag of stoot werd getekend.

advertentie
advertentie