River Trotters bleven Virtus na een valse start de baas
River Trotters bleven Virtus na een valse start de baas JWvG

Lastig Virtus toch overklast door River Trotters

29 januari 2023 om 13:35 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdagavond speelden de River Trotters een echte streekderby tegen Werkendam, althans dat was het voorheen. Helaas krijgt Virtus het dit seizoen niet voor elkaar een topploeg te leveren en heeft onder spelend coach Jerome de Vries een degradatie in zicht met slechts 2 winstpunten uit 13 wedstrijden. River Trotters heeft voor de regio Rivierenland de eer hoog te houden. Jaap van Gelder is met zijn eerste twee wedstrijden als invallend coach nog ongeslagen. De voorbereidende toespraak in de kleedkamer was helder, ook tegen de onderste ploegen heb je te presteren. Want zij hebben niks te verliezen. Had hij het wellicht niet moeten zeggen?

0 - 13 stond het na 2 minuut 35 spelen voor de Werkendammers. Een paar prachtige driepunters van Peter van der Stelt deed de Oudcomb selectie wakker schudden. Zo’n start stond even niet op de planning, maar plan B was in de maak. De eerste scores onder de borden vielen wederom dankzij Leron, maar Virtus zat nog in het momentum en denderde door naar 8-24 eind eerste periode. Een tactische wijziging in de verdediging bleek het juiste antwoord te zijn om de wedstrijd te doen keren. River Trotters dwong balverlies af, en beloonde zichzelf met op hoog tempo uitgespeelde aanvallen. Gillian was een maatje te sterk onder het bord, Noel was zoals men van hem verwacht de snelste op het veld en Fabio schoot er dankbaar op los. Leron sloot het tweede deel af wat bij rust een nagenoeg gelijke stand opleverde 32-34. River Trotters in controle.

VEERKRACHT EN VERTROUWEN

Het zelfverdiende terugkomen in zo’n wedstrijd toont niet alleen veerkracht, maar ook zeker vertrouwen in de groep. Want dankzij goed georganiseerd samenspel en het scherp blijven communiceren in het veld kom je toch niet nog een keer voor een verrassing te staan. Erop en erover! Onder leiding van Arco werd in het derde kwart dan ook het klasseverschil goed merkbaar. En het was de captain zelf die met scherpe drives de Werkendamse verdediging voorbij liep en de voorsprong deed uitbouwen naar 54 - 41. In totaal aantal punten wellicht wat aan de lage kant, maar daar was de wedstrijd ook naar, knokken, duwen trekken. En het arbitragekoppel was nogal van de oude stempel, waardoor veel onnodige besluiten de wedstrijd deden vertragen. Virtus zakte conditioneel ook in elkaar, wat vaak resulteert in grove fouten en onhandige onsportieve acties.

Zo vervolgde het vierde kwart vrij rommelig maar al lang besloten, de gehele selectie kon indraaien voor speelminuten. Met topscores van Leron (19), Arco (15) en Noel (11) werd het eindresultaat 68 - 57. Plus 2 winstpunten voor de thuisploeg die de tweede positie in de competitiestand weet te behouden.

Komende zaterdag staat een lastige middenmoter op het programma, Black Eagles te Rosmalen om 19:00 uur. Iedere support daar is welkom, want de ploeg staat misschien 7e ,naar maakt het ieder topteam ontzettend lastig in hun thuisvoordeel.