Spelverdeelster Judith Timmer speelt haar aanvallers feilloos aan.
Spelverdeelster Judith Timmer speelt haar aanvallers feilloos aan. Björn Lagendijk

Vijfde 4-0 overwinning op rij voor OKK’70 Dames 1!

29 maart 2024 om 11:19 Sport Deel je nieuws

Voor de Hardinxveldse volleybaldames was op dinsdag 26 maart weer tijd voor een doordeweeks potje. De tegenstander van deze doordeweekse wedstrijd was ODI Dames 2, een team waar de vorige keer wat frustraties waren ontstaan en er werd gevreesd voor opnieuw een confrontatie.

Of het lag aan de dag, het tijdstip, of het feit dat de helft van het team ziek, zwak of misselijk was, kunnen we niet zeggen, maar er waren wat opstartproblemen in de eerste set. Voor het meegereisde publiek werd het speciaal erg spannend gemaakt.

Na een lange serviceserie van Marjolein Verheul kwamen we op voorsprong maar door teveel eigen fouten gaven de Hardinxvelders deze helaas weer uit handen. Lotte de Bruin kwam in het veld en zette een paar mooie blokpunten op haar naam. Hiermee wisten de dames gelukkig net op tijd het tij te keren en winnen we de eerste set met 27-29!

Set 2 startte gelukkig anders dan set 1: meer energie en plezier werd in het veld gebracht. Met veel servicedruk van de tegenstander, kregen ze de pass niet goed onder controle maar het lukte spelverdeler Judith Timmer alsnog de aanvallers goed te bedienen. Met 14-25 werd deze set binnengehaald. Ook set 3 lukt het om genoeg punten te maken. Wederom met lange service series van onder andere Arriëtte de Jong en Tessa Verhoeven, wat zorgde voor een flinke voorsprong en deze set. In tegenstelling tot set 1 werd deze niet meer weggegeven. Met duidelijke cijfers halen we ook de derde set binnen, 9-25!

Met wat dubbele wissels en een middenspeelster op de dia winnen de dames van OKK’70 ook de vierde set en zo zijn ze met de volle vijf punten weer op zak weer richting Hardinxveld vertrokken. Maar natuurlijk niet zonder een korte stop bij ons favoriete restaurant ;).

Dit alles laat zien hoe de dames uit het team zich niet laat beïnvloeden door een kleinere selectie en wat wijzigingen in de opstelling. De vijf punten zijn weer binnen en dit betekent een vijfde 4-0 overwinning op een rij. Met nog twee wedstrijden te gaan staan de dames op dit moment op de derde plaats. De promotie naar de derde divisie komt dus steeds dichterbij…

Volgende week zaterdag, 6 april, staat alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Om 15:15 wordt er gespeeld tegen de dames van Smash’66 Dames 1 uit Alblasserdam.