Kalis blijft koploper dammen.

12 oktober 2018 om 19:22 Sport/sport Deel je nieuws

Gertjan van Herwaarden hield tegen opponent Peter de Hek lang stand. Tot in het eindspel, met nog maar weinig schijven op het bord, liet Van Herwaarden zich toch nog verrassen, waardoor De Hek er met de punten vandoor ging.

Arie Bakker gaf kampioen Wim Kalis goed partij, maar na 40 zetten was de wedstrijd gespeeld en moest Bakker opgeven. Onder tussen hadden Piet Verkaik en Peter van Noordennen al de hand geschud voor de remise. Fien de Jager en Henk Sterk hielden hun wedstijd in evenwicht, waarbij de Sterk de meeste winstkansen had.

De partij tussen Piet Trapman en Eef Stam had een rustig verloop. De nodige afruilen werden gevolgd door het administratief bijhouden van de zetten op het notatiebiljet en eindigde zoals ‘gebruikelijk’ in een 1-1 uitslag.

Een goede dampartij speelde Ton van Houwelingen en Daaf van Wijngaarden. Eerstgenoemde kreeg in het eindspel een nadelige stand op het bord, hetgeen door Van Wijngaarden goed werd uitgebuit met de winst als resultaat.

Gerit den Besten had moeten winnen van Wim Buijk, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Den Besten stond in het middenspel een paar schijven voor, maar Buijk damde door en behaalde toch nog de remise.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie