Hardinxveld ging zaterdagmiddag in de slotfase onderuit tegen Ameide (1-3).
Hardinxveld ging zaterdagmiddag in de slotfase onderuit tegen Ameide (1-3). Richard van Hoek Fotografie

Hardinxveld laat zege glippen

21 mei 2019 om 16:17 Sport

H'VELD-G'DAM De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen is voor Hardinxveld zaterdagmiddag geëindigd in een 1-3 nederlaag. Aan de Sluisweg leek de thuisclub lange tijd op weg naar drie punten, maar in de absolute slotfase sloeg Ameide alsnog toe. Voor Hardinxveld stond al een tijdje niets meer op het spel, maar dankzij deze zege doet Ameide uitstekende zaken in de strijd om een ticket voor de nacompetitie.

Op een aangenaam zonnig Sportpark Sluisweg werd al snel duidelijk dat beide ploegen niet direct vanaf het begin het achterste van hun tong lieten zien. Het compacte Ameide richtte zich in eerste instantie voornamelijk op tegenhouden, wat gepaard ging met veel overtredingen.

Tot uitgespeelde kansen kwam Hardinxveld in de eerste helft nauwelijks, al kreeg Danny van den Bout na een kwart wedstrijd de grootste mogelijkheid van de wedstrijd. Vogelvrij kon Van den Bout alleen op doelman Ruud de Groot van Ameide af, maar laatstgenoemde stopte diens inzet. Dit verliep overigens enigszins discutabel, want de doelman leek buiten het strafschopgebied zijn armen te gebruiken om Van den Bout van scoren af te houden. Echter beoordeelde de matig leidende scheidsrechter Cakir de actie van De Groot als legitiem.
Op slag van rust haalde Van den Bout uiteindelijk alsnog zijn gram. Uitstekend voorbereidend werk van Aron van Andel stelde Johan Woltman in staat om de bal panklaar bij de inlopende Van den Bout te bezorgen, die ditmaal wel raak schoot (1-0). Dat was ook de ruststand, waar het niet dat kort voor de pauze Lars van der Rest niet verder kon na een harde overtreding van een verdediger van Ameide. Ook bij deze situatie zag scheidsrechter Cakir geen aanleiding om in te grijpen.

In de tweede helft kreeg Van den Bout een soortgelijke kans op de 2-0, maar ook ditmaal lag De Groot prima in de weg. Omdat Hardinxveld verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien, liet het Ameide in leven en dit seizoen is al gebleken dat die ploeg daar graag gebruik van maakt in de slotfase van de wedstrijd, zo ook nu.

In het laatste kwartier werd de druk van Ameide steeds groter en hing de gelijkmaker in de lucht. In de laatste zeven minuten van de wedstrijd zag Ameide dit meer dan beloond worden, want de gasten driemaal tot scoren zonder eigenlijk een uitgespeelde kans te creëren. De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen ging hiermee voor vertrekkend trainer De Vries met 1-3 verloren. ,,Zeer teleurstellend", oordeelde de oefenmeester. ,,Je hoopt natuurlijk dat het anders loopt in je laatste thuiswedstrijd, maar het is niet anders. Het is de eerste keer dat ik als trainer een seizoen met lege handen afsluit en dat geeft een zuur gevoel."

De laatste wedstrijd dit seizoen speelt Hardinxveld zaterdag 25 mei in en tegen Schelluinen, als voor beide ploegen niets meer dan de eer op het spel staat. De wedstrijd begint dan om 14:30 uur.