River Trotters VSE1 speelt prima game.
River Trotters VSE1 speelt prima game. Marjan Bongers

River Trotters VSE1 blijft winnen.  

3 maart 2018 om 21:07 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Klipperstars VSE1 op het programma voor de Hardinxveldse Hoek- en Blokformatie. Gezien de ruime thuisoverwinning en de stand op de ranglijst zou het een eenvoudige winst kunnen zijn. Maar de ervaring leert dat je het uit naar Nieuw-Lekkerland nooit zeker kunt weten. Coaches Marco en Nigel kunnen niet beschikken over Talitha Lemmen. Zij zal enige tijd uitgeschakeld zijn met een gescheurde enkelband. Sterkte! Anouk van Diest en Anne-Wil van den Heuvel kwamen door van een winstpartij met V22 in Spijkenisse en hadden zin om nog een keer te knallen.

De Hoek- en Blokcoaches startten met Karin Akkermans, Michelle Scharloo, Joyce Jansen, Steffie Duister en Marjan Bongers. De balvaardige speelsters Karin en Michelle sneden makkelijk door de verdediging en scoorden schijnbaar eenvoudig. Aanvallend ging prima helaas werd verdedigend wat  weggegeven. Anne-Wil van den Heuvel, altijd spelend met een enorme werklust knalde vier punten op rij. 16-22.

De tweede periode werd zwak gestart, 7 punten op rij voor Klipperstars. Daarna werd de draad weer snel opgepakt door de Hoek- en Blokformatie. Er werd goed samengespeeld en 8 (!) verschillende speelsters kwamen tot scoren. Met Steffie als uitblinker die lekker op dreef was. Ruststand 28-41.

Strijdplan voor de 2e helft was om niet te verslappen en fel te blijven spelen en de voorsprong verder uit te bouwen. Aanvallend ging het weer crescendo voor River Trotters VSE1 en vooral Karin en Michelle hadden weinig moeite om het netje te vinden. Joyce vocht zoals vaak als een leeuwin en kraakte de verdediging een aantal keren op karakter.  Ook Marjolein van Genderen en Nathalie van Rijsbergen deelden mee in de scores. Stand na de derde periode 49-64.

De laatste periode gaf eenzelfde beeld als de hele wedstrijd. Er werd prima gespeeld en makkelijk gescoord (Karin nog 2x een driepunter) maar op een of andere manier bleef Klipperstars op het vinkentouw. Samantha Cornege gaf goede leiding aan de defense en werd er door Klipperstars niet onder het bord gescoord (alleen uit onwerkelijke afstandsknallers). Uiteindelijk werd de wedstrijd prima uitgespeeld door de Hoek- en Blokformatie en was het een eenvoudige overwinning. Eindstand 65-79.

De volgende wedstrijd is aankomende zaterdag 10 maart thuis in de Wielewaal tegen Flax Field Fighters VSE1. Aanvang van deze wedstrijd is 13.00 uur.

 

advertentie
advertentie