Eerste wedstrijd na winterstop, winst voor OKK’70 DS1!

7 februari 2022 om 20:29 Sport Deel je nieuws

Na een lange ongewenste winterstop mocht Dames 1 van OKK’70 weer de zaal in! Ze hadden 6 trainingen om weer in vorm te komen voor de wedstrijd tegen Flits op zaterdag 5 februari. Nadat bijna heel het team getroffen is door corona, heeft niet iedereen de 6 trainingen kunnen benutten. Toch waren ze klaar voor de strijd, en konden ze met tien man richting Papendrecht.

Met enorm veel motivatie gingen ze de eerste set in. Na een start met een aantal eigen fouten in de passing, speelden ze de rest van de set redelijk steady en maakte de tegenstander veel fouten. Met een eindstand van 25-19, gingen ze tevreden naar de 2e set.

Langzaam maar zeker kwamen ze steeds beter in hun spel. Mede dankzij de goede passing van Rachel, die deze wedstrijd Quinty mocht vervangen omdat zij op vakantie was, konden de aanvallers aan het net ook laten zien wat ze in huis hadden. Deze 2e set werd gewonnen met een prachtige eindstand van 25-11.

En als je denkt dat die set niet beter kan, dan heb je het mis. Onder andere Lotte bleef een tijd lang goed serveren, en de punten bleven maar binnenstromen. Af en toe kwam de bal weldegelijk terug, maar daar hadden ze bij OKK geen moeite mee. Met als gevolg dat het na een tijdje 16-2 was. Hierdoor was er ruimte om lekker ontspannend te blijven spelen, en hoewel OKK uiteindelijk nog wat puntjes liet gaan, wonnen de dames de set met 25-7.

De kunst in zo’n wedstrijd is om focus te blijven houden, niet in te kakken. Gelukkig bleef het goed gaan. Judith is in de winterstop hersteld van haar enkelblessure, en dat hebben ze in Papendrecht geweten ook. De tegenstander wist niets in te brengen tegen haar service. Verder bleven de setjes mooi, en sloeg de één na de ander de bal binnen. Zo werd ook de 4e set binnengesleept met 25-12.

Een heerlijke wedstrijd om mee te beginnen na zo’n lange stop. De volgende wedstrijd is op vrijdag 11 februari om 20.30u in de Wielewaal. De dames spelen die avond tegen Sliedrecht Sport. Hopelijk tot dan!