Afbeelding
pixabay.com/hansmarkutt

LTC De Merwede tennistoernooi Huis3 zeer geslaagd

9 mei 2022 om 13:59 Tennis

HARDINXVELD-GIESSENDAM LTC de Merwede heeft vrijdag 6 mei een zeer geslaagd Huis3 tennistoernooi gehouden. Het toernooi was bedoeld voor leden en niet leden en de opbrengst van de inschrijving van de deelnemers aan het toernooi en een clinic kwamen volledig ten goede van het KWF kankerbestrijding.

Voor het toernooi hadden 25 koppels zich ingeschreven en daar waren tennissers bij, maar ook deelnemers die nog nooit of zelden hadden getennist. Voor die deelnemers was er voorafgaand aan het toernooi een clinic die werd gegeven door tennisschool Bas-ta. Onder leiding van tennistrainers Bastiaan en Inge werd daarin de basis techniek uitgelegd en kon de fore- en backhand worden geoefend. 

Ondertussen was de barbecue aangestoken en werden broodjes verkocht. De opbrengst daarvan ging ook naar het KWF. Na de clinic startte het toernooi. De 25 koppels speelden in 5 poules dubbelpartijen van 25 minuten, waarbij niet de winst belangrijk was, maar de eer en het plezier. Leuk om te zien was dat de deelnemers met weinig tenniservaring per wedstrijd beter gingen spelen. Ze werden ook gestimuleerd door het vele publiek langs de banen. Het enthousiasme was groot en sommige fanatieke deelnemers waren niet te stoppen en bleven na afloop van het toernooi nog een balletje slaan. 

Al met al een geslaagd toernooi en actie voor Huis3 met een mooie opbrengst voor het KWF.

advertentie
advertentie