Adi Jogic (22) ontvangt de bal tegen SV Lopik
Adi Jogic (22) ontvangt de bal tegen SV Lopik Teus Stam

Hardinxveld verstevigd positie door winst op SV Lopik

24 november 2019 om 14:26 Voetbal Deel je nieuws

Hardinxveld heeft de positie op de ranglijst verstevigd door een 1-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen SV Lopik. Door dit resultaat vergrootte Hardinxveld als nummer drie de voorsprong op deze directe concurrent in de subtop tot vijf punten. Beide ploegen speelden verzorgd voetbal en hielden elkaar lange tijd in evenwicht zonder al te veel uitgespeelde kansen. Dat de scorende ploeg ook de winnaar zou worden viel de goede kant op voor Hardinxveld, met een rake kopbal van Lex de Gier halverwege de tweede helft.

Hardinxveld en SV Lopik hadden elkaar nooit eerder ontmoet en troffen elkaar deze competitie als nummers drie en vier van de ranglijst. Aan de Sluisweg nam Hardinxveld het initiatief en kreeg in het eerste kwartier ook de beste mogelijkheden. Uit een voorzet van Adi Jogic liftte Richard Zwakhals bij de eerste paal de bal over de kruising. Een kopbal van Aron van Andel schampte voorlangs het doel en een schot van Adi Jogic pareerde  de Lopikdoelman. De Hardinxveld defensie hield de snelle en beweeglijke Lopik aanvallers goed in bedwang en zo bleef het tot de pauze doelpuntloos.
Met verdediger Christian Verschoor als vervanger voor Pieter Kroon schoof Aron van Andel in het tweede deel door naar het middenveld.  Lopik schoof na rust verder op en probeerde Hardinxveld op de eigen helft terug te dringen. Met de komst van Vincent van Lopik op het middenveld nam Richard Zwakhals de spitspositie over van Adi Jogic. Het bleef een gelijk opgaande strijd om de score open te breken. Hardinxveld slaagde daarin toen Richard Zwakhals Lex de Gier op weg naar het doel bediende en zijn diagonale kopbal de 1-0 opleverde. Een minuut later had diezelfde Lex de Gier de wedstrijd min of meer kunnen beslissen uit een diepe bal richting het doel, maar zijn afrondende schot tikte de Lopikdoelman knap over de lat. Dat leverde nog een spannende slotfase op waarin Lopik aandrong. Met een onnavolgbare redding uit een scrimmage voor het doel hield Hardinxveld de voorsprong vast. Maar de organisatie bij Hardinxveld stond verder goed en zo leverde dat een belangrijke 1-0 overwinning op bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Collé.
Hardinxveld blijft door dit resultaat derde op de ranglijst op respectievelijk drie en vijf punten achter de ook winnende koplopers Alblasserdam en SVW. Streefkerk klom door winst over Lopik heen, dat nu een vijfde plaats bezet.
Komende zaterdag 30 november staat voor Hardinxveld de uitwedstrijd bij middenmoter sv Meerkerk op het programma. 

 

Jesper Buist in duel met SV Lopik
Aron van Andel (6) passeert SV Lopik speler op de middenlijn
advertentie
advertentie