Richard Zwakhals, alltime clubtopscorer
Richard Zwakhals, alltime clubtopscorer vv Hardinxveld

Hardinxveld wint met 2-1 van Schoonhoven

26 januari 2020 om 19:37 Voetbal

H'VELD-G'DAM Hardinxveld heeft de flow van voor de winterstop kunnen vasthouden. Schoonhoven werd zaterdag met 2-1 verslagen, maar makkelijk ging de allerminst.

De eerste 10 à 15 minuten was het erg rommelig van beiden kanten en kwam er geen snelheid in de wedstrijd door een zwaar, zacht en hobbelig veld en een aantal kleine blessurebehandelingen aan beide zijden. Schoonhoven moest zelfs al snel zijn rechtsback wisselen in deze verdere vriendelijke wedstrijd door een goed leidende arbiter Klerks.

Toen de wedstrijd na 20 minuten op gang kwam was de thuisclub alleen gevaarlijk door dode spelmomenten en voorzetten via kopballen van Richard Zwakhals. Echter keeper Dooms van de gasten uit Schoonhoven hoefde daar nog niet in actie voor te komen.

IN DE KIEM GESMOORD Schoonhoven hield Hardinxveld aardig in bedwang en was feller in de duels en kwam er via de counter regelmatig uit, maar werd dan door de verdediging o.l.v Aron van Andel en Chris Verschoor in de kiem gesmoord. Het aanvalsspel van Hardinxveld kwam echter ook niet echt op gang door de zware veldcondities of smoorde in de stugge verdediging van Schoonhoven.

STRAFSCHOP Net voor rust was daar uit een voorzet echter een onoplettendheid in de verdediging van Hardinxveld en werd in de 16 meter een overtreding gemaakt op een speler van Schoonhoven, wat een strafschop opleverde. Hayo Nagtegaal wist deze nauwkeurig achter keeper Koning in te schieten voor de 0-1.

Meteen daarna was het Hardinxveld die gevaarlijk werd voor het doel van Schoonhoven door een kopbal van Richard Zwakhals, die echter uit de kruising fantastisch werd gered door keeper Dooms.

Deze keeper wist daarna nogmaals de aandacht op zich te richten door een vrije trap van Robin de Kok uit zijn doel te ranselen. De ruststand was dan ook 0-1.

GELIJKMAKER Na de thee moest Hardinxveld aan de bak en deed dat voortvarend. Na eerst een inzet vanuit een corner die op de paal belandde, was het daarna Lex de Gier die door de verdediging via links een strakke voorzet afleverde die van dichtbij door Aron van Andel werd binnen getikt en daarmee de stand op 1-1 bracht.

Hardinxveld controleerde daarna het spel en gaf Schoonhoven weinig kans om er verder uit te komen. De thuisclub verhoogde de druk op de gasten, maar wist dit nog niet om te zetten in een voorsprong. Keeper Dooms had een sterk optreden en moest handelend optreden op een inzet van Johan Woltman en tikte de bal laag uit het doel. De stand bleef daarom 1-1.

De eerste wissels diende zich aan bij Hardinxveld. Pieter Kroon en Lex de Gier gingen er moegestreden uit en daarvoor kwamen in de 80 min Patrick Zwakhals en het debuut voor de A-junior Aldo Tagliasacchi.

ALLTIME TOPSCORER Een vrije trap aan de linkerzijde van het veld door Robin de Kok werd Schoonhoven en keeper Dooms te machtig, want deze voorzet kwam bij Richard Zwakhals die deze met een laag schot binnen werkte.

Voor Richard Zwakhals was dit no. 64 in zijn carrière bij Hardinxveld en hij werd daarmee alltime clubtopscorer en gaf daarmee Hardinxveld de verdiende voorsprong van 2-1.

Niet lang daarna floot de scheidsrechter Klerks af en behield Hardinxveld de aansluiting met SVW en Alblasserdam in de top van de 3e klasse C.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie