De even later geblesseerd uitgevallen Collin de Kok namens Hardinxveld in duel met SVW
De even later geblesseerd uitgevallen Collin de Kok namens Hardinxveld in duel met SVW Teus Stam

Hardinxveld maakt knappe oefenstart tegen SVW

17 augustus 2020 om 11:27 Voetbal Deel je nieuws

Onder welhaast tropische omstandigheden heeft Hardinxveld op het eigen kunstgras tegen SVW een knappe oefenstart gemaakt. Lange tijd ging het duel gelijk op tussen twee gedreven teams, die goed uit de trainingen kwamen voor deze eerste oefenwedstrijd. Kort voor het einde hielp Lex de Gier Hardinxveld fraai aan een 1-0 overwinning, tegen de promovendus van de voortijdig afgebroken competitie van vorig seizoen.

Bij de eerste poging van SVW door Mounir el Ouazizi tikte Hardinxvelddoelman Karsten de Graaf de bal nipt over de lat. Na nog een gevaarlijke schuiver op het doel was het de beurt aan Hardinxveld dat een tweetal uitstekende kansen liet liggen. Dat was mede de verdienste van SVW doelman Angelo Perini, die schoten van zowel de doorgebroken AJ Margarita als Aldo Tagliasacci met de voet pareerde.
Ondanks de vele spelerswisselingen voor het tweede deel wijzigde het wedstrijdbeeld nauwelijks. De teams gaven in het combinatiespel weinig ruimte weg en leek het op een doelpuntloze openingswedstrijd uit te draaien. Uit een hoekschop bracht doelman Marc Koning nog redding op een kopbal van SVW. Maar het venijn zat in de staart toen Lex de Gier zich in de zestien losmaakte van zijn tegenstander en met een strak diagonaal snoeihard schot de 1-0 aantekende. Ook het laatste wapenfeit kwam van Hardinxveld, toen Aldo Tagliasacci met een volley op de vuisten van de SVW doelman schoot.
De jonge en goed leidende scheidsrechter Glenn Stevens gaf even later het eindsignaal voor deze voor beide ploegen nuttige en voor behoorlijk wat publiek onderhoudende eerste oefenduel aan de Sluisweg.

Hardinxveld gaat vervolgens deelnemen aan het Louis de Kam toernooi bij GJS. Op het Gorcumse sportcomplex speelt Hardinxveld op dinsdagavond tegen derdeklasser Vriendenschaar uit Culemborg en komende zaterdag 22 augustus om 14.30 uur in de winnaars- of verliezersronde tegen sv Houten of GJS.
Op dinsdag 25 augustus zal Hardinxveld dan om 20.15 uur op eigen veld nog aantreden voor een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Drechtstreek uit Papendrecht.

 

Jesper Buist en Robin de Boon wachten het duel met SVW af
Drink- en adempauze tijdens Hardinxveld SVW
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie