Afbeelding
Flyeralarm

Data-analyse voetbalgame FIFA: Zuid-Holland levert het sterkste profelftal van het decennium, met Frenkie de Jong

20 mei 2021 om 12:33 Voetbal

ARKEL Jaarlijks beoordelen de scouts van het populaire voetbalspel FIFA de kwaliteiten van professionele voetbalspelers. Op basis van historische FIFA-spelersbeoordelingen analyseerde FLYERALARM welke provincies het afgelopen decennium de beste voetballers voortbrachten en wat de beste teams zijn per provincie. Het sterkste provincie-elftal is dat van Zuid-Holland met een score van 83.

De eigenaar van 2 voetbalclubs in Oostenrijk en Duitsland analyseerde ruim 5.300 digitale spelerskaarten van alle Nederlandse spelers over de afgelopen 10 jaar. Deze kaarten hebben een score op schaal van 99, gebaseerd op spelerskwaliteiten. Door de spelerskaarten uit de jaarlijkse edities van het voetbalspel tussen 2011 en 2021 te koppelen aan de geboortegegevens van alle spelers werden provincies beoordeeld én gerangschikt.


BEST SCORENDE PROVINCIE Door de spelers met de hoogste scores van de afgelopen tien jaar te analyseren, ontstond per provincie een team met topspelers. Deze 12 provincie-elftallen samen behaalde een gemiddelde score van 75.

De best scorende provincies liggen in de randstad. Na Zuid-Holland scoorden ook de teams uit Noord-Holland en Gelderland hoog met respectievelijke scores van 81 en 78, gevolgd door Utrecht (77). Ook Noord-Brabant scoort bovengemiddeld met een score van 76.

Drenthe (69) en Friesland (67) behaalden als enige provincies een gemiddelde spelersbeoordeling onder de 70. Friesland komt hiermee onderaan de lijst met een verschil van 16 punten ten opzichte van de best scorende provincie. Zeeland leverde niet voldoende spelers aan voor een elftal.

Wanneer wordt gekeken naar alle spelers - dus ook met lagere scores - zit er slechts 5 punten verschil tussen de best en slechtst-scorende provincie. Alle Zuid-Hollandse spelers samen hebben een gemiddelde beoordeling van 68.

TEAM VAN HET DECENNIUM Het topteam uit Zuid-Holland heeft een gemiddelde spelersbeoordeling van 83 en speelt in een 4-3-3 formatie.
In dit elftal staat Tim Krul uit Den Haag in het doel en bestaat de verdediging uit Jetro Willems (Rotterdam), Matthijs de Ligt (Leiderdorp), Stefan de Vrij (Krimpenerwaard) en Denzel Dumfries (Rotterdam).
Verder wordt het middenveld gevormd door Frenkie de Jong (Arkel), Kevin Strootman (Ridderkerk) en Georginio Wijnaldum (Rotterdam). De voorhoede wordt bemand door Robin van Persie (Rotterdam), Memphis Depay (Zuidplas) en Dirk Kuyt (Katwijk).

De beste passers uit het spel komen ook uit Zuid-Holland, namelijk Frenkie de Jong (84) en Robin van Persie (82). Dit geldt ook voor de spelers met de beste defensieve skills: dit zijn Stefan de Vrij (86) en Matthijs de Ligt (83).

Meer informatie over de analyse en gegevens over alle provincies is te vinden op: https://www.flyeralarm.com/lp/nl_nl/content/fifa_provincies

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie