Pieter Kroon aan de bal, Jesper Buist (21) kijkt toe
Pieter Kroon aan de bal, Jesper Buist (21) kijkt toe Teus Stam

Hardinxveld doet zich tekort tegen laagvlieger Streefkerk

7 november 2021 om 18:55 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld heeft zichzelf met een nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Streefkerk tekort gedaan. Door een zwakke start keek de ploeg aan de eigen Sluisweg tegen de laagvlieger in de competitie al na amper tien minuten spelen tegen een 0-2 achterstand aan. Met een inhaalrace leek het na de 2-2 in de tweede helft wel goed te komen voor de ploeg van trainer Richard den Ouden. Maar met een spaarzame uitval ging Streefkerk in de slotfase toch met een 2-3 zege aan de haal.

Al na enkele minuten kwam Streefkerk uit een strafschop op voorsprong, toen Jesper Buist de hiel van zijn tegenstander in de hoek van het strafschopgebied zonder opzet raakte. Zo werd het vanaf de stip direct 0-1. Even later viel bijna de gelijkmaker toen Robin Peursem voor het doel knap wegdraaide bij een tegenstander en de bal tegen de onderkant van de lat joeg. De volgende buitenkans was opnieuw voor Streefkerk, nu door slordig verdedigen van Hardinxveld. Streefkerk profiteerde van het balverlies en schoof de 0-2 binnen. Vanaf dat moment begreep Hardinxveld dat het wel serieus aan de bak moest. Streefkerk werd vol onder druk gezet, maar wist met compact verdedigen de aanvallen steeds weer af te weren.

In het begin van de tweede helft lukte het Hardinxveld uiteindelijk wel om de aansluitingstreffer binnen te werken. Een serie kopballen kwam er aan te pas, met in een overvol doelgebied een rake kopbal van Pieter Kroon. Ook de 2-2 volgde kort daarop uit een vrije trap van Robin de Kok die de Streefkerkdoelman niet onder controle kreeg en Aron Eijkelboom voor de afronding zorgde. Met een groot veldoverwicht leek de winnende treffer voor Hardinxveld een kwestie van tijd en die was er met nog een half uur te spelen voldoende. Invaller Aldo Tagliasacchi was koud in het veld en nam een voorzet vol op de slof, die net naast het doel eindigde. Hardinxveld maakte massaal jacht op de winnende goal maar toen dat niet lukte trad een aloude voetbalwet in werking. Met een snelle uitval scoorde Streefkerk uit de omschakeling wel de winnende 2-3 in de slotfase.

Een enorme domper voor een teleurstellend Hardinxveld, dat nog wel koploper blijft, maar daarachter staan nu De Alblas en DFC er met een punt minder en een wedstrijd minder in verliespunten beter voor.