Drukte in de kleine ruimte tussen Hardinxveld en DFC
Drukte in de kleine ruimte tussen Hardinxveld en DFC Teus Stam

Hardinxveld hervat competitie met knappe zege op DFC

Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld heeft de competitie hervat met een knappe 6-2 overwinning in de thuiswedstrijd tegen DFC. Door dit overtuigende resultaat nam de ploeg van trainer Richard den Ouden de gedeelde tweede plaats op de ranglijst over van de bezoekers uit Dordrecht.

Hardinxveld begon gretig aan de serie van 17 wedstrijden die nog gespeeld moeten worden om de competitie dit seizoen af te kunnen ronden. Na een kopbal van Robin de Kok die de DFC doelman stopte was zijn volgende afstandsschot voor hem te machtig en zo nam Hardinxveld al na een minuut of vijf de leiding met 1-0. De kansen regen zich aaneen met Collin de Kok die solo voor het doel verscheen en Aron Eijkelboom die de paal raakte. Na een half uur spelen draaide Robin de Kok zich vrij en maakte er met een bekeken schot in de hoek 2-0 van. DFC dat nog niet onder de druk van Hardinxveld uit was gekomen sloeg in korte tijd wel keihard terug. Uit een vloeiende aanval en met een boogbal die net onder de lat viel werd het 2-2. De reactie van Hardinxveld liet niet lang op zich wachten en na een rush langs de zijlijn trok Aron Eijkelboom de bal voor het doel en prikte Adi Jogic kort voor de pauze de 3-2 binnen.

Ook in de tweede helft domineerde Hardinxveld het spel. Toen Collin de Kok aan de achterlijn werd gehaakt nam broer Robin de Kok plaats achter de elf meter om met zijn derde treffer de 4-2 aan te tekenen. In de volgende fase liet Lex de Gier zich nadrukkelijk gelden. Vanaf de middenlijn stormde hij alleen op doel af maar lobde de bal over de doelman tegen de paal en was de rebound voor de meegekomen Aron Eijkelboom: 5-2. Met de volgende aanval beloonde Lex de Gier zichzelf wel en kapte een verdediger uit en schoot de 6-2 binnen. Na driekwart van de speeltijd was het duel daarmee eigenlijk al beslist. Een dissonant voor het sportieve verloop van de wedstrijd was een nare overtreding in de slotfase op Collin de Kok, die geblesseerd naar de kant moest. De DFC’er ontsnapte eerst nog met geel, maar even later kon hij met zijn tweede gele kaart van de goed leidende arbiter Copper alsnog het veld verlaten.

Door deze overwinning deed Hardinxveld uitstekende zaken in de subtop van de ranglijst en klom mede door de resultaten elders naar een gedeelde tweede plek achter koploper De Alblas. Zaterdag 26 februari staat voor Hardinxveld de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Perkouw op het programma,

 

Pieter Kroon (16) in duel met DFC
DFC kopt tegen Hardinxveld bal door aan de zijlijn
Adi Jogic en Aron Eijkelboom in duel tegen DFC
Robin Peursem en Aron Eijkelboom zitten DFC op de hielen
advertentie