Hardinxveld-De Alblas
Hardinxveld-De Alblas Richard van Hoek

Hardinxveld loopt niet in op koploper

7 maart 2022 om 08:55 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld is er niet in geslaagd om in de thuiswedstrijd tegen De Alblas in te lopen op de koploper. Na een stevig duel dat ten koste ging van goed voetbal eindigde het in een 1-1 gelijkspel. Daarmee blijft Hardinxveld de nummer drie op de ranglijst met een achttal punten achterstand op De Alblas.

Gezien die uitgangspositie moest Hardinxveld het initiatief nemen in de wedstrijd. Een eerste hoge bal in de diepte stuiterde maar net over het doel van De Alblas en aan de andere kant verdween een kopbal van de gasten ook maar net naast het doel. Na een klein half uur kwam Hardinxveld echt in scoringspositie toen Collin de Kok de bal breed lag op Aron Eijkelboom. Zijn inzet voor het doel werd geblokt door een verdediger en de doelman van De Alblas. Op slag van rust kon een Alblasspeler met rood vertrekken na een tackle op de man in plaats van de bal te spelen.

Het bleef bij 0-0 tot de pauze, waarna Hardinxveld in overtal kon beginnen aan het tweede deel. Desondanks moest Hardinxveld doelman Sidney Batenburg redding brengen op een gevaarlijk laag schot en was het halverwege de tweede helft wel raak voor de gasten, toen een vrije trap bij de tweede paal werd binnen geschoven: 0-1. Binnen een paar minuten bracht Hardinxveld de stand in evenwicht uit een afgeslagen corner, die Danny van den Bout uit de lucht vol op de slof nam en er 1-1 van maakte. Even later probeerde de Hardinxvelder dat opnieuw uit een vrije trap, maar die bal vloog over het doel. Er kwam meer ruimte op het veld en Hardinxveld voerde de druk op om de winst te forceren. De Alblas nam alle tijd en probeerde het spel te ontregelen. De spanning liep op maar het kwam niet verder dan een voorzet van Lex de Gier, die net te hoog was voor Aldo Tagliasacchi om voor het doel de winnende binnen te koppen. Daarmee verstreek de slotfase en ook in de lange blessuretijd kwam het niet  verder dan de 1-1 als eindstand van een meer spannende dan fraaie wedstrijd.

Zaterdag 12 maart staat de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft op het programma en gaat Hardinxveld op bezoek bij middenmoter Ameide, aanvang om 15.00 uur.