Hardinxveld-Diletant
Hardinxveld-Diletant Richard van Hoek Fotografie

Vv Hardinxveld wint tegen Dilettant uit Krimpen aan de Lek en pakt de tweede periodetitel in 3de klasse D

13 maart 2023 om 09:08 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdag was een prachtige dag met een heerlijk zonnetje op het sportpark aan de Sluisweg, waar de voetballers van vv Hardinxveld een belangrijke wedstrijd op het programma hadden staan tegen Dilettant. De thuisclub moest winnen om de tweede periodetitel te behalen in het spoor achter de koploper de Alblas. De wedstrijd werd wederom gespeeld op het kunstgrasveld, waar ruim 500 toeschouwers zich langs de lijn hadden verzameld.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Dalen, begon Hardinxveld voortvarend aan de wedstrijd en zette het meteen de druk op de verdediging van Dilettant. Na vijf minuten had dit voor de thuisclub meteen het gewenste effect en scoorde het de 1-0. Het was Aldo Tagliasacchi die zich vanaf rechtsvrij speelde en vanaf zestienmeter met een machtig schot de doelman van Dilettant kansloos liet.

Hardinxveld probeerde daarna meteen door te drukken, maar was onzorgvuldig. Diversen mogelijkheden en kansen waren ervoor Robin Peursem, Lex de Gier, Pieter Kroon en Aldo Tagliasacchi om de score te vergroten, maar laatste bal was net niet goed genoeg om de doelman Hendriks van Dilettant echt moeilijk te maken.

De gasten uit Krimpen aan de Lek lieten zich echter niet weg spelen en kwamen door, opportunistisch te voetballen, er regelmatig goed uit. Het was echter onder aanvoering van aanvoerder Vincent van Lopik en Robin de Boon geen doorkomen aan, want er werd door de verdediging niets weggeven en keeper Marc Koning hoefde niet echt in actie te komen. Met de 1-0 voorsprong zochten beiden teams de kleedkamer op voor de rust.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft begonnen beiden teams ongewijzigd aan het vervolg. Het speelbeeld veranderde nauwelijks, maar na tien minuten spelen was daar plotseling Robin Peursem, die zich na een inworp in de zestienmeter zich goed wist vrij te maken, maar helaas zijn schot voorbij het doel van Dilettant zag gaan.

Na een kwartier spelen greep trainer Theo de Boon in en probeerde met verse spelers de wedstrijd weer een andere wending te gaan geven. Robin Bezemer, met geel op zak, en Robin Peursem gingen eruit en Aron Eijkelboom en Thomas Rozenboom-Bos kwamen het veld in. De omzettingen hadden het gewenste effect voor de thuisclub, want na vijfentwintig minuten was het door een goede aanval vanuit het middenveld, Aldo Tagliasacchi die vrijkwam in de zestienmeter en alleen door een overtreding kon worden afgestopt. Strafschop Hardinxveld.

Het was Aldo Tagliasacchi die zelf achter de bal plaats nam en de bal onberispelijk binnenschoot voor de 2-0. Het was inmiddels zijn 18de doelpunt in de competitie. De spanning en druk was nu van de wedstrijd af. Hardinxveld bleef goed combineren in de resterende twintig minuten.

Een tweede strafschop, na en overtreding op Danny van de Bout, werd weg gewuifd door de verder goed leidende scheidrechter van Dalen. Uit een van de vele corners was het wederom Aldo Tagliasacchi, die een afgevallen bal van een twintig meter op de buitenkant van de paal schot. Daarna was het invaller Thomas Rozenboom-Bos die vanaf eenzelfde afstand, zijn schot op de onderkant van de lat zag belanden en de bal weer uit het doel zag komen tot opluchting van de doelman van Dilettant.

EINDELIJK EEN PRIJS

De resterende minuten werden eenvoudig uitgetikt door Hardinxveld en het was wachten op het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter van Dalen, zodat het feest kon beginnen voor de thuisclub. Nadat dit had geklonken, waren de felicitaties voor trainer Theo de Boon en zijn staf, die samen met zijn selectie het feestje van deze periodetitel startte en verder met de aanhang van de thuisclub vierde in de kantine. Een welverdiende “vervangende” periodetitel achter koploper de Alblas en eindelijk een prijs voor het team, wat vaak net misgreep in de voorafgaande jaren.

Het gat naar de koploper de Alblas is nog steeds fors met tien punten, maar er zijn ook nog negen wedstrijden te spelen tot het einde van de competitie.

De nacompetitie is nu veiliggesteld en het team kan zich nu richten op de een serie zware wedstrijden, te beginnen met de uitwedstrijd volgende week tegen VVAC en de week erna komt koploper de Alblas op bezoek.

Bekijk hieronder alle foto’s van de wedstrijd. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie