Afbeelding
Ab Donker

Hardinxveld wint enerverende wedstrijd van DVV’09 en is door naar de volgende ronde van de nacompetitie

6 juni 2023 om 13:52 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het einde van het seizoen is aangebroken en is het dus tijd voor de nacompetitie waarvoor Hardinxveld zich heeft geplaatst en het zaterdagmiddag op moest nemen tegen D.V.V.’09. De gasten uit Dirksland hadden afgelopen dinsdag de eerste ronde winnend afgesloten en zodoende nu de tegenstander van Hardinxveld.

Het hoofdveld was in de afgelopen week in zijn geheel onder handen genomen door de vrijwilligers en de gemeente om het veld in topconditie te krijgen. Langs de lijn, met een zonovergoten en een lekker briesje, was het wederom een heerlijk weer voor een fantastische voetbalmiddag. De toeschouwers waren talrijk aanwezig om beiden teams te supporteren en onder blauwe en rode rook kwamen beiden teams het veld op.

VRIJE TRAP

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Laros, begonnen beiden teams aan de wedstrijd. In de eerste minuut kreeg DVV’09 al meteen een vrije trap op rand van de zestienmeter na een overtreding op de jonge spits Joost van der Veer. De vrije trap ging echter hoog over het doel van Hardinxveld. Hardinxveld was meteen gewaarschuwd. Na vijf minuten kreeg Hardinxveld een vrije trap op de zestienmeter van DVV’09, na een handsbal van de verdediger van DVV’09. De vrije schop van Aldo Tagliasacchi ging echter net over het doel van keeper Hanenberg.

Daarna was het DVV’09 die een aantal keren dreigend doorkwam. Een schot van de snelle rechterspits Jurgen van Bergen werd met de voeten gestopt door Mark Koning en de behendige spits van der Veer probeerde het vanaf een meter of twintig, maar zijn schot ging over het doel van Hardinxveld. Aan de andere kant werd Danny van de Bout weggestuurd en zijn voorzet bereikte bijna Aldo Tagliasacchi, maar deze kwam net iets te kort om de bal op doel te schieten. Een boeiende beginfase van de wedstrijd.

DUIKELING 

Het duurde vervolgens tot halverwege de eerst helft voordat er weer een schot op doel plaats vond door DVV’09 en kort erna was het wederom de behendige spits van der Veer die zich in de zestien meter van Hardinxveld in slalommend begaf, maar zijn actie struikelend zag eindigen. De scheidsrechter liet doorspelen na deze duikeling. Hardinxveld had het lastig met deze behendige speler, want kort hierna moest Vincent van Lopik hem afstoppen ten koste van een vrije trap.

Na een korte blessurebehandeling, tevens drinkpauze, pakte Hardinxveld het weer op en kwam er gevaar door met Jesper Buist, die werd afgestopt door de keeper van DVV’09 en de opvolgende voorzet van Danny van de Bout pakte hij ook voordat er een Hardinxveldse speler gevaarlijk kon worden. Daarna was het Robin Bezemer, na een combinatie met Collin de Kok die de zestien meter van DVV’09 in kon lopen, maar zijn voorzet was te zacht en de verdediging van DVV’09 kon de bal eenvoudig wegwerken.

EERSTE GOAL

In de vijfendertigste minuut viel er uiteindelijke de eerste goal van de wedstrijd. Eerst was er een goede mogelijkheid voor Hardinxveld, maar de eerste voorzet was te hoog voor Aldo Tagliasacchi en de tweede inzet van Danny van de Bout ging in het zijnet van de goal van DVV’09.

Aan de andere kant was het wel raak en hoe? Het was spits Joost van der Veer die zich knap vrij draaide rond de zestien meter en de bal met een diagonaal schot in de verre hoek achter keeper Mark Koning plaatste voor de 0-1. Een beauty!

Hardinxveld was even van slag, want kort na de goal was het de rechterspits Jurgen van Bergen van DVV’09, die keeper Mark Koning wederom tot een redding dwong op een schot van korte afstand. Echter Hardinxveld rechte de rug en kwam er gevaarlijk uit met als eindstation Aldo Tagliasacchi. Zijn schot ging met tussenkomst van een voetje, net voor langs. Kort erna moest Robin Bezemer met een hoofdwond behandeld worden en uiteindelijk gewisseld worden voor Thomas Rozenboom Bos.

Het leek erop uit te draaien dat Hardinxveld met een achterstand de rust in moest, maar plotseling was daar toch weer een geslaagde aanval van Hardinxveld. Danny van de Bout kreeg de ruimte om vanaf de rechterkant een voorzet te geven, die slecht uitverdedigd werd door DVV’09 en goed door Collin de Kok in de zestienmeter werd opgepikt. Deze draaide zich vrij en gaf de bal hard voor het doel waar de ingelopen Lex de Gier de bal keihard achter keeper Hanenberg van DVV’09 knalde voor de gelijkmaker. 1-1. Een perfect moment zo net voor rust.

GEVAARLIJK

In de tweede helft speelde Hardinxveld richting de talrijke Hardinxveldse supporters voor de kantine. Wie zou de winnaar gaan worden en dus doorgaan naar de volgende ronde van de nacompetitie. Het duurde even voordat er de eerste mogelijkheden er kwamen die gevaar opleverde voor de goal. Aldo Tagliasacchi werd wegstuurt door Collin de Kok, maar zijn schot ging naast en over het doel van DVV’09. Aan de andere kant bleef DVV’09 ook gevaarlijk. Een vrij trap van schuin buiten de zestienmeter betekende het eerst werk voor Mark Koning in de tweede helft, maar de vrije schop van Jurre Toes kwam recht op hem af.

Hardinxveld probeerde de snelheid van de flanken te benutten en na goede tien minuten kwam Lex de Gier goed door via links, maar was ook keeper Hanenberg op zijn post en stopte de inzet nog net met zijn voeten. Een steekbal van Johan Woltman op Aldo Tagliasacchi, werd door keeper Hanenberg tegen Collin de Kok aan geknald en viel daarna in de voeten van Aldo Tagliasacchi, die goed het overzicht behield en de bal aflegde op de inkomende Lex de Gier, die wederom de bal knalhard achter keeper Hanenberg het doel inschoot. 2-1.

DVV’09 protesteerde bij zowel de scheidsrechter als assistent-scheidsrechter voor buitenspel, maar na korte ruggenspraak van beiden, gaf scheidsrechter Laros de goal aan Hardinxveld. Onterecht naar wat wij, een dag later hebben geconstateerd, via de beelden. Sorry DVV’09!

De wedstrijd ging verder na de aftrap en Hardinxveld probeerde meteen door de drukken om de voorsprong te vergroten. DVV’09 probeerde door een wissel meteen meer aanvallende impulsen te creëren en dat gaf Hardinxveld meer ruimte. Een lange bal op Lex de Gier bracht het volgende gevaar voor het doel van DVV’09, maar de bal op Collin de Kok werd goed verdedigt door DVV’09 ondanks protesten voor een penalty. DVV’09 kwam wederom via rechts met Jurgen van Bergen goed door, maar zijn schot was wederom geen probleem voor Mark Koning.

Collin de Kok werd gewisseld voor Aron Eijkelboom met nog goed vijfentwintig minuten te spelen. Koud in het veld gaf Aron Eijkelboom een lange bal op Aldo Taglisacchi die de bal aflegde op Danny van de Bout, die niet doortastend genoeg was om te schieten en de bal weer teruggaf op Aldo Tagliasacchi die zijn schot echter geblokt zag worden.

In de volgende aanval was het wel raak. Danny van de Bout paste de bal keurig op Aron Eijkelboom, die de bal goed voor het doel voorgaf en keeper Hanenberg zag misgrijpen waardoor het voor Aldo Taglisacchi eenvoudig was om de bal binnen te tikken voor de 3-1. Met nog een goede vijfentwintig minuten te spelen was dit voor de thuisclub een ideale uitgangspositie.

DVV’09 moest nu alles op alles zetten om de aansluittreffer te forceren. Het was echter weer Hardinxveld dat het eerst gevaarlijk werd. Het was nu Johan Woltman die doorkwam en vanaf een meter of vijftien diagonaal op doel schoot, maar deze keer was keeper Hanenberg op tijd met zijn redding in twee keer. De volgende mogelijkheid was voor Aldo Tagglisacchi maar deze had te veel tijd nodig en zag zijn schot geblokt worden door de verdediging van DVV’09. DVV’09 probeerde het wel, maar liep zich stuk op de stugge Hardinxveldse verdediging.

Met nog tien minuten te gaan wisselde trainer Theo de Boon, Aldo Taglisacchi voor Aron van Andel. DVV’09 ging steeds opportunistischere spelen en achterin een op een, waardoor er voor Hardinxveld met de snelle buitenspelers de mogelijkheid ontstond om hier verder gebruik van te maken. Na een goed vastzetten van Danny van de Bout, wist deze de bal op Lex de Gier te spelen die bijna alleen op de keeper af kon. Een overgekomen verdediger en een te slap schot van Lex de Gier bracht echter redding voor DVV’09.

PENALTY

Met nog vijf minuten te spelen, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hardinxveld, maar dat kan zo veranderen. Een aanval van DVV’09 leek in de kiem gesmoord, want de bal was over de achterlijn, maar scheidsrechter Laros liet echter doorspelen en dat gaf de aanvaller van DVV’09 de mogelijkheid om het nogmaals te proberen en de onfortuinlijke Vincent van Lopik die zijn been buiten de zestienmeter uitstak zag de aanvaller in de befaamde zestienmeter duiken. Scheidsrechter Laros tuinde erin en besloot DVV’09 een penalty te geven.

De fotograaf van DVV’09, dia van dichtbij op de situatie zat, beaamde later dat de bal zeker vijftig centimeter over de achterlijn was! Ondanks de protesteerde Hardinxveldse spelers bleef scheidsrechter Laros bij zijn besluit. Het cadeautje werd door Julian de Geus onberispelijk in de rechterbovenhoek geknald, keeper Mark Koning was kansloos. 3-2

Er waren echter nog een aantal minuten te spelen en DVV’09 bleef erin geloven. Een schot van Danny van de Bout leverde Hardinxveld nog een corner op, die helaas niets meer opleverde. DVV’09 stuurde nogmaals alle manschappen naar voren en kreeg nog een laatste vrije trap voor het doel van Hardinxveld, maar deze belande in de muur.

In de uitbrak dacht Aron Eijkelboom nog door de verdediging heen te gaan maar werd neer gehaald ten kostte van een gele kaart. Hardinxveld speelde het slordig uit en verloor de bal wederom aan DVV’09, wat daardoor aan aanvallen kon blijven denken.

Een afgeslagen aanval leverde nog een inworp op. Deze werd van ver in de zestienmeter gegooid en met een klein duwtje van Aron van Andel in de rug van een DVV’09 speler besloot scheidsrechter DVV’09 wederom een strafschop toe te kennen. Ongeloof voor eenieder van Hardinxveld, maar tot vreugde van de aanhangers van DVV’09, die achter het doel van Hardinxveld stonden.

In de consternatie van de strafschop deelde scheidsrechter Laros ook nog een aantal gele kaarten uit. Na kort overleg met zijn assistent-scheidsrechter werd een ‘rode’ kaart zelfs ingetrokken!!! Wederom zetten Julian de Geus zich achter de bal en schoot de bal weer rechts in de hoek, maar nu pakte keeper Mark Koning de bal fantastische uit de benedenhoek en hield daarmee DVV’09 van de gelijkmaker af.

De scheidsrechter liet nog een minuut door spelen en blies daarna af voor het einde tot genoegen van eenieder met een Hardinxvelds hart. De Hardinxveldse spelers spurtte massaal af op keeper Mark Koning, die met een fabelachtige laatste redding Hardinxveld op een voorsprong hield en daarmee een verlenging voorkwam.

ENERVEREND

Het was het einde van een enerverende voetbalmiddag van twee teams die een open wedstrijd speelden. Hardinxveld deed zichzelf pijn om de score niet verder uit te breiden en daarmee DVV’09 nog hoop gaaf na het cadeautje van de eerste strafschop. DVV’09 was een waardig tegenstander vanmiddag en wij als vv Hardinxveld wensen ze veel succes in het volgende seizoen.

Hardinxveld kan zich nu opmaken voor de volgende ronde met een uitwedstrijd in Zwijndrecht tegen Groote Lindt. Groote Lindt plaatse zich, door te winnen van Schelluinen met 3-1.

Aanvang van de uitwedstrijd volgende week zaterdag in Zwijndrecht is om half 3.

Zie voor een volledig fotorapportage de FACEBOOK pagina van Bert Struik – fotograaf van DVV’09.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie