Afbeelding

Hardinxveld vergeet te winnen in Nieuwegein

2 oktober 2023 om 10:51 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld speelde afgelopen zaterdag in Nieuwegein tegen SV Parkhout. Deze club is ontstaan na een fusie tussen Geinoord en Vreeswijk. Geinoord is ‘oude’ bekende van Hardinxveld, toen beiden team ook zoals nu uitkwamen in de 2de klasse.

Hardinxveld had zijn 1e wedstrijd gelijk gespeeld en SV Parkhout won in en van Tricht, dus het was zaak voor de selectie van trainer Theo de Boon om een goed resultaat te behalen.

De wedstrijd begon iets later, want scheidsrechter van dienst R van Gelderen had bemerkt dat een van de doelnetten een gat had, wat na een reparatie met tiewraps verholpen werd.

Na het fluitsignaal liet de thuisclub zich meteen zien rond de zestien meter van Hardinxveld, maar de verdediging stond meteen paraat en wist na de verovering van de bal meteen Aldo Tagliasacchi te passen die vrij weg kon lopen maar toch de verdediger terug zag komen om zijn schot te blokkeren.

Daarna meteen weer sv Parkhout, waarbij een van de aanvallers zijn schot door keeper Bakema gestopt ziet worden. In dezelfde minuut is het dan weer Hardinxveld wat een grote kans krijgt, maar Lex de Gier speelt de bal net iets te ver vooruit en ziet de keeper Van Oort net op tijd ingrijpen met een botsing tot gevolg.

Een attractief begin voor de vele toeschouwers, die langs de lijn staan onder heerlijke omstandigheden. Het spel blijft op en neer gaan, met corners aan beiden zijde van het speelveld.

Na goed 30 min is het sv Parkhout, dat misschien wel op voorsprong had moeten komen, maar Timo Meerding is net iets te laat op de voorzet in te tikken tot opluchting van keeper Bakema. Hardinxveld laat zich ook niet onbetuigd en komt na een goede combinatie van Danny van de Bout met Collin de Kok op voorsprong. Collin de Kok zijn schot gaat via een carambole over keeper van Oort heen, die hier het nakijken op heeft. 0-1.

Keeper Van Oort had net voor rust ook nog het geluk dat de bal die hij kreeg van zijn verdedigers, bij zijn uittrap niet via Aldo Tagliasacchi het doel in ging, maar net naast zijn doel.

Aan de andere kant was het ook nog een misverstand van de verdediging van Hardinxveld bij een corner, maar de bal viel hier ook gelukkig aan de goede kant van het doel van keeper Bakema. Het bleef dus 0-1 voor Hardinxveld.

In de tweede helft begon de thuisclub sterk. Vanaf een meter of vijfentwintig was het Rody Vreden die zijn uithaal zag belanden op de lat van het doel van Hardinxveld.

Hardinxveld nam daarna het heft in handen en Lex de Gier kon vrij eenvoudig door de verdediging heen gaan en legde keurig af op Collin de Kok, die na het omspelen van keeper vVan Oort knap het geduld bewaarde en met een bekeken schuiver zijn tweede goal van de middag scoorde, 0-2.

Hardinxveld zag echter sv Parkhout vijf minuten later de aansluittreffer maken. Roy van ’t Hoog verlengde onbewust een voorzet, en de bal kwam tussen de verdedigers Vincent van Lopik en Robin de Boon in en daar dook opeens Vincent Griffoen die van dichtbij intikte voor de 1-2.

Beiden teams bleven met een hoge intensiviteit voetballen en dit leverde voor de toeschouwers een mooi vervolg van de wedstrijd op. Een mooie steekbal van Roy van ’t Hoog op Collin de Kok werd nog net op tijd verdedigd door de verdediging van Parkhout en een aantal minuten later werd Roy van ’t Hoog mooi vrij gespeeld maar knalde met rechts van zestienmeter de bal over het doel van sv Parkhout.

Aan de andere kant had keeper Bakema het geluk aan zijn zijde bij een schot van Timo Meerding wat buiten zijn bereik op de buitenkant van de paal belandde.

Met nog ruim vijftien minuten op de klok sporng het thuispubliek op bij een goal. Echter deze werd afgekeurd vanwege buitenspel door scheidsrechter Van Genderen.

Trainer Theo de Boon besloot verse krachten in te brengen met Sander de Boon en Aron Eijkelboom. Danny van de Bout en Aldo Tagliasacchi gingen eruit. De wissels waren net uitgevoerd en Hardinxveld zag de thuisclub langszij komen. Met een korte combinatie werd Sem van Zwieten op de rand van de zestienmeter vrij gespeeld en die haalde verwoestend uit voor de gelijkmaker, 2-2.

Hardinxveld probeerde zich te herpakken maar zag helaas Collin de Kok uitvallen. Marnix Trouwborst kwam erin met nog tien minuten te spelen. Marnix Trouwborst zijn eerste actie leverde een corner op, die na een kopduel voor de voeten van Roy van ’t Hoog kwam en die van dichtbij binnen schoot. De verdediger van sv Parkhout die achter de doellijn stond werkte de bal nog weg en Hardinxveld vierde het doelpunt, maar zag de scheidsrechter een corner geven. Hardinxveld protesteerde massaal en ontving zelfs een aantal kaarten, maar de scheidsrechter was niet vermurwen en bleef bij zijn beslissing tot een corner, die helaas niets meer opleverde.

Even na dit voorval, werd Lex de Gier wederom de diepte ingestuurd en nadat deze de verdediger had uitgekapt, viel de bal wederom tussen hem en de uitkomende keeper Van Oort in. Beiden gingen naar de bal en de scheidsrechter floot voor een overtreding en gaf Lex de Gier zijn tweede gele kaart van de middag. Rood dus en Hardinxveld speelde de laatste tien minuten met 10 man tegen de 11 van sv Parkhout.

Trainer Theo de Boon zette nog 2 verse krachten in met Robin Bezemer en Xander Peursem voor Pieter Kroon en Johan Woltman om hiermee sv Parkhout af te stoppen van een mogelijke winnende treffer.

Het bleef spannend in deze laatste minuten van de wedstrijd, waarin Hardinxveld geen vuist meer wist te maken en de thuisclub met een laatste kopbal nog bijna de winst zag pakken, maar keeper Bakema ranselde deze bal voortreffelijk uit de hoek met een laatste corner als gevolg die niets meer opleverde.

Daarna blies scheidsrechter Van Gelderen voor het einde tot opluchting van Hardinxveld.

Eindstand 2-2, waarmee Hardinxveld zich tekortgedaan zag worden door een arbitrale dwaling van een geldig doelpunt. Dit werd zelfs beaamd door de thuistoeschouwers die zich achter het doel bevonden.

Helaas voor Hardinxveld dat het deze wedstrijd zo zag aflopen met een gelijkspel, waarbij de winst vanmiddag een meer verdiende uitslag zou zijn geweest.

Volgende week zaterdag speelt Hardinxveld thuis aan de Sluisweg tegen Theole uit Tiel om 14:30 uur. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie