Amber Michielse en Rachel Klop halen alle ballen van de vloer
Amber Michielse en Rachel Klop halen alle ballen van de vloer Nellie van Houwelingen

OKK ‘70 dames 1 wint ook tweede wedstrijd

3 oktober 2022 om 15:57 Volleybal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Tegen een directe concurrent in de strijd voor promotie heeft OKK ’70 dames 1 goede zaken gedaan. Het won afgelopen vrijdagavond met 3-1 van AVVA 1. Na een slordig verlies in de eerste set (23-25) rechtte de Hardinxveldse equipe snel de rug en won de drie daaropvolgende sets eenvoudig (25-15, 25-14 en 25-13). Met 9 punten uit 2 wedstrijden staan de lange dames nu op een eerste plek in de eerste klasse. Een plek die ze nog lang hopen vast te houden.

Na een “vrij weekend” omdat het WK volleybal in eigen land is losgebarsten, mochten de jonge meiden van trainer/coach Roy Kroon afgelopen vrijdag hun eerste officiële thuiswedstrijd van 2022/2023 gaan spelen. In een drukke sporthal de Wielewaal moesten de groenen eerst even de schroom van zich af gooien, waarna ze bij vlagen weer wat van hun goede spel vertoonden.

Door matig serveren liet OKK ‘70 AVVA de gehele eerste set nipt voorlopen. Rond de 20 was alles echter weer gelijk, maar door twijfelachtig aanvallen en nog altijd zwak serveerwerk won AVVA de eerste set toch wel terecht.

Vanaf set 2 kregen de Hardinxveldsen de service beter onder controle. Met iets minder druk, maar met een lagere foutenlast konden zij het volleyballend vrij eenvoudig winnen van de hardhitters uit Ameide. Goede invalbeurten van Arriette de Jong en Tessa Verhoeven zorgden voor de positieve vibe die zij nodig hadden om het tij te keren.

Dit zette zich ook voort in set 3 en 4, waarbij iedereen weer een duit in het zakje kon doen. Vooral Jorinde Meijer was aanvallend niet te stuiten en sloeg de ballen vanuit elke hoek over de blokkering. Zij werd nadien dan ook uitgeroepen tot MVP.

Al met al een prima overwinning, waarbij het verlies van de eerste set (en daarmee een punt) toch nog een zure nasmaak gaf. Zeker gezien de eenvoudige winst in set 2,3 en 4.

Zaterdag gaan de dames hopelijk hun zegereeks voortzetten in Asperen. Alwaar de reserves van WHV hen hartelijk zullen ontvangen in Sporthal de Wiel. Om 16:00 start de wedstrijd. Entree is gratis, maar er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie