Coach Roy Kroon spreekt de dames toe in een time-out
Coach Roy Kroon spreekt de dames toe in een time-out Gerben productions

Dames OKK ’70 winnen weer in Hardinxveld-Giessendam

19 november 2023 om 17:05 Volleybal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Na twee verloren wedstrijden op rij (twee in de competitie en één in de beker), wist het eerste damesteam van OKK ’70 zaterdagmiddag weer eens de volle buit te pakken in eigen huis. Met zeer geconcentreerd verdedigen en snel aanvalsspel liet de Hardinxveldse formatie de dames uit Drunen met lege handen huiswaarts keren. 4-0 was de eindscore, waardoor de top 3 nog altijd in zicht blijft.

Hanna Timmer was zaterdag nog niet inzetbaar, maar met jeugdspeelsters Alisha Nederveen en Maartje Brieffies werd met 12 meiden de strijd aangegaan met laagvlieger Minerva uit Drunen. OKK ’70 startte geconcentreerd, was zeer attent in de verdediging en rally-situaties. Esther Klop was in set 1 veelal het eindstation van de aanval en liet wederom zien dat zij een van de betere volleybalsters in deze competitie is. Met 25-17 was de start in ieder geval goed.

Set twee leek een kopie te gaan worden van set een, waarbij er weer vroeg in de set een voorsprong gepakt werd. Rachel Klop begon steeds beter de tempo ballen van Judith Timmer erin te slaan en er leek geen vuiltje aan de lucht. De service stokte echter halverwege de set, waardoor Minerva nog dichterbij kwam. Gelukkig gooide Jorinde Meijer de deur van set 2 definitief op het slot met enkele belangrijke scores boven de 20. Met 25-20 werd ook de tweede set gewonnen.

In het begin van de derde set liepen de dames van coach Roy Kroon (te) makkelijk naar een ruime voorsprong. Door deze eenvoudige start lieten de dames ongemerkt toch de teugels een beetje vieren, waardoor Minerva in elke service-beurt een klein beetje dichterbij kon kruipen. Met de ervaren Arriëtte de Jong en Marjolein Verheul als rasechte “closers” in het eind van set 3 in het veld, werd deze alsnog binnengehaald met 25-20.

Het bonuspunt van set 4 wilden de dames maar al te graag binnenhalen en dus werd er weer met hernieuwde energie gestart. Tessa Verhoeven was de hele wedstrijd al onhoudbaar in de aanval aan de buitenkant en groeide uit tot de topscorer van de dag. Er werd voldoende afstand genomen, waardoor de hoop op een puntje vrij snel vervloog bij de gasten uit Drunen. Aan het einde van de set kon ook het jonge talent Alisha Nederveen nog even binnen de lijnen komen. Met 25-12 werd deze goede wedstrijd frivool afgesloten.

Volgende week spelen de dames in Den Dungen tegen de nummer twee uit de competitie. De eerste thuiswedstrijd staat pas weer op 8 december gepland, in de Wielewaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie