Jan van Arckel werd derde in het totaalklassement op het NCK
Jan van Arckel werd derde in het totaalklassement op het NCK Jan van Arckel

Jan van Arckel vierde op NCK

Wielrennen

ARKEL De wielrenners van Jan van Arckel namen zaterdag 2 oktober deel aan het NCK (nationaal clubkampioenschap), traditiegetrouw de afsluiting van het wegseizoen. Het NK voor de Nederlandse wielerverenigingen bestaat uit 4 verschillende categorieën: de jeugd, de junioren, de dames en de heren. 

De jeugd mocht als 1e van start. Namens RC Jan van Arckel: Daan Hartog (Giessenburg), Rick Versloot (Hardinxveld-Giessendam), Tim Verwolf (Langerak), Luuk Wolthuis (Hank) en reserve Mees Bassa (Goudriaan). Na een aantal km moest Luuk lossen en reden Daan, Rick en Tim naar een fantastische tijd, goed voor een 3e plaats.

Daarna was het de beurt aan de junioren, maar de ploeg van RC Jan van Arckel bestond geheel uit (jongere) nieuwelingen. Om 11.08 uur stonden Jost van de Streek (Ottoland) Thijs Wemmers (Bleskensgraaf), Sem van Wijngaarden (Hardinxveld-Giessendam) en Joris Peursum (Hardinxveld-Giessendam) aan de start. Reserverenners Jan van Heukelum (Hoornaar) en Thom Verhoeks (Gorinchem) moedigden de renners aan in de ploegleiderswagen. De jongens werkten goed samen. Na enige tijd moest Joris lossen en reden Jost, Thijs en Sem naar de finish. Ze finishten als 18e van de 35 ploegen.

De damesploeg van RC Jan van Arckel had te maken met een lekke band, maar ze wist nog een 14e plaats te bemachtigen.

De elite/beloften van Jan van Arckel 1 behaalden brons (het 2e team werd 21e).

In totaal resulteerde dit in een 4de plaats voor Jan van Arckel in het eindklassement.

Zondag 3 oktober werd de Telenet superprestige cyclocross Gieten verreden. Bij de eerstejaars nieuwelingen werd Rick Versloot (Hardinxveld-Giessendam) namens Jan van Arckel 2e, Daan Hartog (Giessenburg) 5e, Luuk Wolthuis (Hank) 7e en Tim Verwolf (Langerak) 22e. Bij de junioren (waar geen onderscheid is tussen 1e en 2e jaars) werd Christiaan van Rees (Groot-Ammers) 29e (zonder fietswissel)

Het podium bij de Superprestige-cross
advertentie