Afbeelding
www.pixabay.com/elslucker

Wielerronde van Giessenburg

Wielrennen

GIESSENBURG Zaterdag 2 juli vindt de jaarlijkse Wielerronde van Giessenburg plaats. Dit keer gaan de renners weer ouderwets de polder in (Peursumseweg, Schuitenmakersweg, Vierendeelweg).

Vanaf 12.00 uur barst het spektakel los met als eerste de loopfietsenwedstrijd voor kinderen tot 5 jaar, gevolgd door de dikke banden race voor kinderen van 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar.

Om 13.00 uur wordt het startschot gegeven voor de junioren die 60 kilometer rijden. Daarna om 14.45 uur de amateurs, beloftes en eliterenners die 90 kilometer rijden.

Het regionale karakter volgt om 17.00 uur, als de startlicentierenners 35 kilometer onder de wielen krijgen. Lokale toppers zoals Kenny Bongers, Sander Spoolder en Arno Hartog staan al op de startlijst.

Ook om 17.00 uur start de Funklasse voor de echte recreanten uit de Alblasserwaard die 20 kilometer rijden. Een mooie klasse voor rijders die nooit wedstrijden rijden. Heel laagdrempelig dus. Ze hebben alleen een KNWU account nodig en dat is aan te maken op de website van de KNWU.

De organisatie is naast RC Jan van Ackel ook in handen van de OranjeBrigade Giessenburg. Iedere renner in de Funklasse en de Startlicentieklasse die in het tenue van de Oranjebrigade van start gaat, ontvangt 2 consumptiebonnen die besteedbaar zijn in de tent naast het parcours, daar waar na afloop uiteraard onder het genot van een hapje, drankje en muziekje kan worden nagepraat.

advertentie
advertentie