Sem van Wijngaarden
Sem van Wijngaarden Jan van Arckel

Jan van Arckel-jeugdrenners in actie op NK op Col du Vam

Wielrennen

WIJSTER Vrijdag 24 juni waren Jan van Arckel-nieuwelingen Joris Peursum (Hardinxveld-Giessendam), Tim Verwolf (Langerak), Sem van Wijngaarden (Hardinxveld-Giessendam), en op de valreep ook, Luuk Wolthuis (Hank) geselecteerd voor het NK wielrennen. 

Voor het startschot klonk, begon het hard te regenen. Sem kwam direct na de start in de berm terecht, waardoor hij achterin het peloton kwam. Joris kon vanaf zijn startplek enkele plekken naar voren rijden. Tim en Luuk zaten bij de eerste doorkomst op de Vam-berg redelijk voorin het peloton. Helaas kwam Tim enige tijd later door een valpartij voor hem in een groep achter het peloton terecht. Tot het einde van de race bleef het peloton verder bij elkaar en kreeg niemand de kans om te ontsnappen. Ook was het lastig om op dit parcours op te schuiven. Ondanks dat konden Joris, Luuk en Sem finishen in het langgerekte peloton. 

Zaterdag 25 juni stond Luna Kers (Beesd) aan de start van het NK bij de nieuwelingen meisjes. Ze ging goed van start en kon de klim op de Vam-berg goed oprijden. Er ontstonden 3 groepen. Luna reed met ongeveer 10 anderen in de derde groep. Terwijl ze de tweede groep in zicht hadden werden ze helaas bijgehaald door de bezemwagen. En moesten ze op die manier uit koers.

advertentie
advertentie