Ronde van Hardinxveld
Ronde van Hardinxveld Richard van Hoek Fotografie

Mooie wielerstrijd in de groene polder rondom Hardinxveld-Giessendam

30 mei 2023 om 17:40 Wielrennen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Met een straffe wind en een sterk deelnemersveld ging de wielerronde van Hardinxveld-Giessendam van start. De optimale weersomstandigheden voor mooie wedstrijden waar de organisatie op had gehoopt. De regiovereniging Rennersclub Jan van Arckel toonde zich strijdbaar en vertrok met een duidelijk plan. Helaas kwamen ze niet verder dan de zilveren medaille in het Districtskampioenschap van Zuid-Holland.

Smaakmaker van de middag was Jens van den Dool (Hoogblokland), een dag eerder nog winnaar in Hoogerheide. De regiorenner die de polder goed kent, trok al vroeg ten strijde en kreeg belofterenner Rick van der Poel (Papendrecht) mee. Het tweetal wist een voorsprong te bereiken van een minuut, waarmee de winst zeker leek. Echter na ruim 70 kilometer koers, werd het peloton onrustig en trok met name Nick van der Meer (Honselersdijk) door een ontsnapping de inhaalslag op gang. Binnen enkele ronden werd de achterstand van de twee koplopers teruggebracht naar 15 seconden en lieten de vroege vluchters het voor gezien. Nick van der Meer, de renner van de sterke VolkerWessels-formatie, hield het gas erop en wist in z’n eentje uit de greep van het peloton te blijven. Na een solo van drie ronden schreef hij het District Kampioenschap voor Elite/Beloften op zijn naam. Jens van den Dool, uitgeroepen tot meest aanvallende renner van de dag, wist zich toch nog naar een knappe tweede plek te rijden. Frits van Gemeren completeerde het podium bij de Elite-renners. Bij de Belofte bestond het podium uit 1. Ruben van Randeraat (Koudekerk), 2. Jens Bassa (Goudriaan), 3. Casper van der Wulp (Alblasserdam)      

Eerder op de dag reden de Nieuwelingen hun wedstrijd waar thuisrijder Rick Versloot op indrukwekkende wijze de sprint won van een kopgroep. Bij de Junioren was het vooral de ploeg van Westland Wil Vooruit die de koers in de greep hielden en met maar liefst 3 renners op het podium stonden, waarvan Pepijn de Kok (Voorburg) op de hoogste trede mocht staan. De categorie van de Startlicentie werd bij de dames gewonnen door Mijke de Groot en bij de heren door André Huijzer, beide afkomstig uit Hardinxveld-Giessendam en maakten daarmee de wielerronde 2023 tot een succesvolle editie.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie