Vriendenschaar totaal uit vorm

12 september 2007 om 00:00 Nieuws

De Vriendenschaar-selectie is dit seizoen op diverse plaatsen gewijzigd. Het raakte de routiniers Dennis de Rover (gestopt) en Miranda Visser (zwanger) kwijt. Jolanda de Kok de overstap naar PKC. Daartegenover stonden de komst van Marleen Brouwer (DVO) en Janneke Ruitenbeek (Koog Zaan Dijk). Nieuw gezicht is ook trainer Erik van Brenk, die zaterdag direct verraste door de talenten Tjeerd Putters en Angela Koorevaar in de basis op te stellen. Dit ging ten koste van de gewezen basisspelers Johan de Rover en Janneke Ruitenbeek. Daarnaast kon van Brenk niet beschikken over de geblesseerde Menno Kop, die vanwege een knieblessure lang uit de roulatie zal zijn.

Korfballers starten seizoen met off-day H’VELD-’G’DAM - Een collectief gebrek aan vorm heeft zaterdag een ontluisterende seizoensouverture voor de korfballers van Vriendenschaar opgeleverd. Tegenstander Albatros uit Zwijndrecht is weliswaar een geduchte ploeg van weleer, maar tegenwoordig op papier toch echt één van de zwakste tegenstanders uit de poule. Het 10-14 verlies kwam dan ook hard aan bij de Mostertbrigade.

Dankzij een uitstekende voorbereiding verwachtte het massaal toegestroomde publiek een mooie partij van de bloemenploeg. Niets was minder waar. Vanaf het begin liepen de groenhemden achter de feiten aan. Door gebrek aan scherpte in de duels en overtuiging in de afronding kon Albatros in de wedstrijd groeien en de rust in gaan met 5-7 op het scorebord. Christa Kop en Jesse van Keeken leken zich in de tweede helft te onttrekken aan de malaise van hun ploeggenoten. Het inbrengen van Johan de Rover, Janneke Ruitenbeek en Corné Kraaijeveld leek even een kentering te veroorzaken. Albatros bleek echter het geluk afgedwongen te hebben en wist met enkele verre opportunistische afstandsschoten de korf te vinden.

advertentie
advertentie