‘Topsfeer’ op muziekfestival

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Vanwege het slechte weer werd het festival verplaatst van het parkeerterrein naar de grote zaal in de Drijvershof. Het feest werd er niet minder om. Op vrijdagavond 28 september gaven vier bands acte de présence. Het spits werd afgebeten door de Hardinxveldse band Refection. Met een swingende set van eigen nummers waarin een mengelmoes van pop, rock, funk, reggae en latin te horen was, tilden zij de voetjes bij menig bezoeker van de vloer. Klapper van deze set was het nummer ‘Cryin’ waarin naadloos werd overgegaan op het nummer ‘No woman, no cry’ van Bob Marley. Voor Refection was het een mooie opwarmer voor het grote optreden van de band aankomende zaterdag in de Gereformeerde Kerk aan Buitendams 45.

Drijvershof viert knalfeest wegens 35-jarig bestaan BOVEN-H’VELD - Boven-Hardinxveld heeft zich afgelopen weekend een stapje hoger op de muzikale evenementenladder geplaatst. Wegens het 35-jarige bestaan van Drijvershof werd er in het dorpshuis aan de Nassaustraat een muziekfestival gehouden. Het weekend bood een keur aan bands en dj’s. Drijvershof was voor even een geduchte concurrent van Ahoy.

Na een uur werd de microfoon doorgegeven aan GlasHart. Met hun Nederlandstalige rocknummers wisten zij de zaal alvast op te zwepen voor het volgende optreden. Hun show werd afgesloten met ‘De wereld is van iedereen’ van De Dijk, waarbij het publiek volledig uit zijn dak ging. Na GlasHart was New Par, de winnaar van het Gorcumse Rockslag, aan de beurt. Op verbluffende wijze wist deze band een combi te maken van hardrock, punk, rap en human beatbox. Hoogtepunt van het optreden was het gastoptreden van de Gorcumse harmonicaspeler Michiel Meijers, die de emorock van New Par een bluesy tintje gaf.

‘Nieuwe’ sessieband

Als afsluiter was de Drijvershof Sessieband geboekt. Even brak er lichte paniek uit toen bekend werd dat onder andere de gitarist van de Sessieband de benen had genomen en was vertrokken wegens onvrede met de planning. Gelukkig werden er her en der wat muzikanten uit het publiek geplukt en kon sessieleider Piet Haan met zijn eigen bassist en een bijeengeraapte Sessieband toch zijn set afmaken. Tot in de late uurtjes kon worden genoten van bekende blues en rock ‘n roll songs die door de nieuwe Sessieband uit de mouw werden geschud alsof men al jaren samen speelde. Volgens invallend zanger Andre Hoogwerf was het doel van de nieuwe Sessieband meer dan geslaagd. ,,Het gaat erom dat je gewoon gezellig met elkaar muziek kunt maken, en zo was het.”

Zaterdagmiddag 29 september werd het muzikale feest voortgezet met een disco voor met name de jongere bezoekers. Ondanks de wat lage opkomst wisten de Hardinxveldse dj’s Leander, Nika en Vinzent van de Hardinxveldse soos ‘Back to the rail’ er een waar feest van te maken. Moeiteloos werden verschillende hits gemixt en kon de Hardinxveldse jeugd het luie zweet eruit dansen. Na deze afwisselde set bleef het publiek dansen en wel met line-dancegroep Just Dance. Voor Just Dance was het festival extra leuk omdat ze een thuiswedstrijd ‘speelde’. De dansgroep oefent namelijk elke donderdag in de Drijvershof. Op originele countrymuziek werd een leuke dansset afgewerkt.

Het festival werd in stijl afgesloten met waar de Drijvershof in ogen van veel Hardinxvelders voor staat: Hollandse gezelligheid. Vanaf 19.30 uur stonden de zeemannen van shantykoor Ahoy klaar om onder begeleiding van twee accordeons hun deinende zeemansliederen ten gehore te brengen. Vooral bij de wat oudere garde vielen de ruige zeebonken in goede aarde. Het shantykoor werd afgewisseld met enkele sets van de Alphense zanger/entertainer Roel Britting. Voor de meeste bezoekers geen onbekende, daar Britting vaak optreedt in het Gorcumse uitgaanscircuit. De zanger wist met zijn show de dansvloer goed gevuld te krijgen, en ook de geluidsman van Britting liet in de korte pauzes spontaan van zich horen door middel van zijn eigen skihutrepertoire.

Eigenaren van Drijvershof, Teus en Roos Verduin tonen zich tevreden: ,,Het was gezellig, een topsfeer en een leuk bezoekersaantal. Volgend jaar weer!”

advertentie
advertentie