Orgelconcert door Herman van Vliet

14 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Het tweede concert dit jaar op het Van Leeuwen-orgel in de Hervormde Kerk van Boven-Hardinxveld wordt a.s. zaterdag 17 mei gegeven door Herman van Vliet.

Deze organist van de Amersfoortse St.-Joriskerk heeft bekende en onbekende werken uit verschillende perioden van de orgelliteratuur geprogrammeerd. Na een preludium en fuga van Bach en de aria uit ‘The harmonious blacksmith’ van Händel, komen de Franse romantici Guilmant, met zijn ‘Marche religieuse’ en Widor aan bod. De modernere werken zijn vertegenwoordigd in composities van Dupré en een toccata van de Canadees Denis Bédard. Van Vliet opent en besluit met koraalbewerkingen van Van Opstal en van eigen hand.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk gaat om 19.30 uur open en de toegang is gratis.

Tijdrede SGP

H’VELD-G’DAM - De kiesvereniging van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) van Hardinxveld-Giessendam zal donderdag 15 mei een tijdrede houden. Met het thema ‘zet de oude palen niet terug’ zal ds. G.M. de Leeuw uit Ridderkerk deze tijdrede voor gaan.

De tijdrede vindt plaats in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente op de Buitendams 118 in Hardinxveld-Giessendam. De deuren gaan open om 19.30 uur en belangstellenden zijn van harte welkom om deze dienst bij te komen wonen.

advertentie
advertentie