‘Veel werk te doen voor WMO-platform’

19 november 2008 om 00:00 Nieuws

,,Eindelijk is het zo ver.” Met deze woorden begon wethouder Hans Freije de installatietoespraak van het Wmo-platform Giessenlanden. Per 1 januari 2007 is iedere gemeente verplicht een dergelijk platform in te richten. In Giessenlanden bestaat dit forum uit 17 vertegenwoordigers uit tal van instanties. Zo zijn belangenverenigingen Zedje en de seniorenraad vertegenwoordigd, maar ook organisaties als de Protestants Christelijke Ouderen bond, de kerken en de voedselbank. In een open sollicitatieprocedure, vorig jaar zomer, meldden zich voldoende kandidaten bij de gemeente aan om van start te gaan.

GIESSENLANDEN - Het WMO-platform Giessenlanden is maandag, na een voorbereiding van een jaar, geïnstalleerd. In het gemeentehuis in Hoornaar liet wethouder Hans Freije de kersverse leden van het platform weten dat er veel werk op hen ligt te wachten. Wmo voorzitter Hans Aalberts is met zijn forum vol goede moed.

Doel van het platform is Giessenlandse inwoners te laten participeren in beleidsvorming en uitvoering op maatschappelijk gebied. Gevraagd en ongevraagd kan het maandag geïnstalleerde platform het gemeentebestuur adviseren op gebieden als leefbaarheid in de dorpen, jeugdproblematiek, mantelzorg, vrijwilligerswerk en ondersteuning van mensen met functionele of chronisch psychische aandoeningen. ,,Na de kennismakingsperiode is het nu aan u om als zelfstandig adviesorgaan aan de slag te gaan,” liet wethouder Freije de aanwezigen weten, ,,Er ligt veel werk op u te wachten, denk maar aan de Wozoco’s die in Hoornaar en Giessenburg gebouwd worden, de thuiszorgproblematiek en nieuw te bouwen seniorenwoningen.” Freije wenste de voorzitter van het platform, Hans Aalberts, veel succes en doorzettingsvermogen toe. Op zijn beurt liet Aalberts weten graag op een positieve wijze te willen samenwerken met de gemeente: ,,Maar ook in geval van meningsverschillen moeten wij open en eerlijk naar elkaar toe blijven. Wij zijn in ieder geval vol goede moed.” Over twee jaar vindt de eerste evaluatie plaats.

advertentie
advertentie