Flexibele reisadviseur aan huis

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

De kernbegrippen van een reisadviseur zijn ‘mobiliteit’ en ‘flexibiliteit’. En beide begrippen gaan op voor Versteeg. Als mensen dit op prijs stellen komt ze bij hen thuis. ,,Het op maat maken van reizen bij mensen thuis is heel leuk, maar voor alle reizen zijn klanten welkom bij mij. Flexibiliteit is daarbij belangrijk.” Ze beschikt over een mobiel werkstation waarmee ze op elke locatie online kan werken. Op haar laptop staan alle reserveringssystemen van de gerenommeerde reisorganisaties en een volledig luchtvaartsysteem zodat elke vlucht direct te reserveren is. Veel vakantiewensen kunnen overigens ook telefonisch of via e-mail worden doorgenomen en de brochures van alle reisorganisaties staan tot haar beschikking.

‘Geen wachttijden meer op reisbureau’ H’VELD-G’DAM - Het wachten op een reisbureau of urenlang zoeken op internet is voorbij. Reizigers hoeven hun huis niet meer uit. Femke Versteeg komt namelijk als reisadviseur aan huis. Sinds 1 november is ze begonnen als Personal Touch Travel reisadviseur in Hardinxveld en omgeving. ,,Na achttien jaar werkzaam te zijn geweest op ‘gewone’ reisbureaus, ben ik er van overtuigd dat ik als persoonlijk reisadviseur de klant meer service en kwaliteit kan bieden. Dat betekent voor mij meer voldoening in mijn werk.”

Door Bart Viveen

Volgens de Hardinxveldse zijn er veel voordelen voor de klant. ,,Geen wachttijden meer op een reisbureau of gebonden zijn aan de openingstijden ervan. Urenlang op internet zoeken is er ook niet meer bij.” Het belangrijkste voordeel is volgens haar het feit dat er één vakkundig en persoonlijk aanspreekpunt is vanaf het eerste contact tot na terugkomst van de reis. ,,Natuurlijk biedt internet een klant een divers aanbod aan vakanties. Het is alleen voor een klant soms heel moeilijk te bepalen of de organisatie die de reis aanbiedt betrouwbaar is. Daarnaast is op internet het aanbod zo groot, dat een klant vaak kiest op basis van de prijs of de mooie plaatjes. Hierdoor komt het helaas vaak voor dat een vakantie wordt gereserveerd die ter plaatse helemaal niet aan de verwachting voldoet.” Een goed reisadvies ziet zij dan ook als een toegevoegde waarde. Haar boekingskosten zijn vergelijkbaar met die van een gewoon reisbureau. ,,Terwijl de service en de kennis hoger ligt. Ik heb écht iets te bieden en ik neem er de tijd voor. Bovendien kan ik mijn kennis delen en is het een stuk persoonlijker. Wat het geheel vertrouwelijk maakt.” Personal Touch Travel is aangesloten bij het erkende ANVR (Algemene Nederlands Verbond van Reisondernemingen) en SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). ,,De organisatie biedt mij ook de mogelijkheid om cursussen te volgen en dus volledig op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de reiswereld.” Versteeg heeft van haar hobby haar vak en uiteindelijk haar onderneming gemaakt. ,,Ik heb op deze manier meer evenwicht gevonden tussen mijn werk en mijn gezin”, aldus de 39-jarige. ,,Tijdens de ‘parttime’ jaren op het reisbureau vond ik het lastig om bepaalde dagen niet op het werk te kunnen zijn, terwijl je thuis ook niet gemist wilt worden. Nu kan ik tijdens de schooluren en in de avond rustig werken en kan ik alles flexibel inplannen.” De reiswereld is voor haar een enorm interessante branche. ,,Ik deel mijn kennis en reiservaringen graag met anderen. Daarnaast ga ik zelf ook graag op studiereis, zodat mijn reiservaring alleen maar toeneemt. En voor een reisadviseur met veel kennis is volop werk.” Dat behoefte is aan een vakkundig reisadviseur blijkt wel uit haar drukke eerste maand. ,,Reislustige mensen weten me al goed te vinden. Wat normaal een rustige maand is in de reiswereld betekende voor mij een periode van offertes uitbrengen en reserveringen maken. En op dit moment worden de vakanties voor de zomer van 2009 alweer geboekt.” Meer info: 06-81913424 of femke.versteeg@personaltouchtravel.nl.

advertentie
advertentie