Van de riolering tot de afmontage

21 januari 2009 om 00:00 Nieuws

,,Door samenvoeging van de twee bedrijven is het voor onze klanten duidelijker wat we bieden”, vertelt Mark van Hoften. Dat complete pakket bestaat uit installaties op het gebied van sanitair, verwarming en ventilatie voor woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie. Daarnaast wordt samengewerkt met een elektrotechnisch installatiebedrijf.

H’VELD-G’DAM - Bij binnenkomst in het moderne pand van Van Hoften Installatietechniek valt de foto van vader Cor en zoon Mark meteen op. Cor van Hoften gaf bijna tien jaar geleden zijn loodgietersbedrijf aan zoon Mark over. Mark van Hoften (42) breidde het bedrijf verder uit. Hij startte in 2001 met een bedrijf voor klimaattechniek. Vorig jaar werden de beide bedrijven samengevoegd tot Van Hoften Installatietechniek B.V. Het bedrijf bevindt zich vanaf 2006 aan de Stek 11 in Hardinxveld-Giessendam.

Van Hoften Installatietechniek verricht naast installatiewerkzaamheden ook het traditionele zinkwerk aan goten en gevels, zinken dakbekleding en renovatie in zink. In november heeft het bedrijf het certificaat Zinkmeester gekregen, waardoor Van Hoften Installatietechniek officieel is toegetreden tot het gilde van de Zinkmeesters. ,,Werken met titaanzink vereist behoorlijk wat vakmanschap. Ik ben er dan ook trots op dat ik het daarbij behorende KOMO-procescertificaat nu in mijn bezit heb”, zegt Van Hoften. Het Zinkgilde bestaat uitsluitend uit vakmensen; alleen de beste zinkdakbedekkers van Nederland zijn hierbij aangesloten. Van Hoften behoort met 53 medewerkers in vaste dienst tot een middelgroot installatiebedrijf. Tachtig procent van de projecten is een combinatie van verwarmings-, ventilatie- en sanitaire installaties. Voor het bedrijf lopen op dit moment flink wat projecten, waaronder appartementen en woningen in Nootdorp, Bleiswijk , Barendrecht, Rotterdam, Hardinxveld, en Amsterdam.

,,Nog teveel denken mensen bij sanitaire installaties aan de loodgieter die met zijn hoofd in de toiletpot hangt”, zegt Van Hoften.,,Maar ontstoppen doen wij niet, daar zijn weer specialisten voor. Wij maken alles nieuw. De sanitairmonteur van tegenwoordig maakt een project van begin tot eind mee, vanaf de riolering tot aan de afmontage van het sanitair. Veel wordt gedacht dat woningbouw eentonig werk is; sanitairmonteur zijn of worden bewijst het tegendeel en vergt de nodige vakkennis. Omdat de kopers tegenwoordig veel zelf kunnen kiezen, zijn het veelal individuele projecten geworden, waarbij de monteur meer betrokken is bij het werk en nauw samenwerkt met de projectleider.”

,,De doorgroeimogelijkheden voor de monteurs zijn bij ons uitstekend. Net als de beloning. Het verloop bij ons is erg laag, we hebben veel ‘eigen kweek’ maar toch kunnen we nog een aantal monteurs en zinkwerkers gebruiken”, zegt Van Hoften. Daarnaast verwelkomt het bedrijf ook graag vrouwen, bijvoorbeeld in de functie van werkvoorbereider of tekenaar. Van Hoften Installatietechniek heeft tot eind 2010 een goede orderportefeuille. ,,We zitten er bovenop, zowel in voorbereiding als in uitvoering en we hebben een goede ploeg betrokken mensen”, zegt Mark van Hoften.

advertentie
advertentie