Beetje flauw? Inderdaad!

6 februari 2009 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Ik wil reageren op de brief 'Beetje flauw!' van mevrouw Schutter-Putters. Het is weer eens zover: iemand begaat een verkeersovertreding (=schending van een voorschrift), wordt hiervoor naar de wet bestraft en veegt vervolgens -in de krant!- de vloer aan met de desbetreffende agent: 'die politieman zal op dat moment nog niet genoeg bekeuringen in zijn pocket hebben (hij heeft nog tot aan december de tijd om zijn aantallen te halen, dus dat zal wel meevallen)', 'kinderachtig', 'zoeken naar overtredingen'... En dan dat laatste: een 'criminele' bekeuring!

Het is bijzonder te merken hoe snel u vergeet dat ú degene bent die zich niet aan de regels houdt, en dat de betreffende agent gewoon zijn werk doet. De geparkeerde auto's in Peulenlaan hebben er in feite helemaal niets mee te maken: als er in Sliedrecht door iemand iets uit een winkel wordt gestolen, geeft dat u dan ook het recht om hier ergens in een winkel iets mee te pikken? Nee toch? Vindt u dat mensen die ergens iets meenemen zonder te betalen ook eerst een waarschuwing moeten krijgen, voordat ze bekeurd/worden meegenomen naar het bureau? Een overtreding is een overtreding, of dat nu pikken of je auto fout parkeren is, maakt helemaal niets uit.

En dat er heel vaak niets van wordt gezegd/aan wordt gedaan, dat is dan mazzel hebben. Maar dat kan niet tot gevolg hebben dat de boel daarmee wordt goedgepraat, en de overtredingen altíjd maar genegeerd moeten blijven.

Het wordt tijd dat mensen eens stoppen met zeuren (op verjaardagen/bruiloften en nu dus ook in de krant) over de consequenties die hun eigen overtredingen geven, en dat ze erkennen dat ze fout zitten wanneer ze een overtreding (hoe simpel ook) begaan, en niet de dienstdoende agent er de schuld van geven dat hij op dat moment langsfietst/rijdt/wandelt/vaart en doet wat (naast vele andere bezigheden)binnen zijn takenpakket valt. Op zo'n moment is de agent in kwestie er altijd 'te snel' bij naar de mening van de burgers, terwijl zij op andere tijdstippen -wanneer het hen wél goed uitkomt, bijvoorbeeld bij een diefstal/ongeval- menen dat de politie vaak 'te laat' komt. En zo is het altijd wat.

Laat een ieder verantwoordelijkheid nemen voor z'n eigen fouten, en niet de lezer/luisteraar vermoeien met de vervelende consequenties die dat (soms!) heeft.

Anja Maasland,

Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie