GGD gezondheidsenquête onder 30.000 inwoners

Nieuws

H'VELD-G'DAM - Onder het motto; 'Hoe gezond bent u?' voert de GGD Zuid-Holland Zuid in maart de gezondheidsenquête 2009 uit onder 30.000 inwoners in de regio. De resultaten van dit omvangrijke onderzoek worden gebruikt om samen met gemeenten de gezondheidssituatie in de regio te verbeteren.

Het onderzoek vindt plaats onder ruim 30.000 inwoners van negentien jaar en ouder in de veertien gemeenten van de regio Zuid-Holland Zuid, het werkgebied van de GGD Zuid-Holland Zuid. In de enquête wordt de inwoners gevraagd naar hun gezondheid en ervaring met een groot aantal gezondheidsonderwerpen.

Deze week worden de uitnodigingen verstuurd. Om deelname nog makkelijker te maken kunnen de geselecteerde inwoners de vragenlijst ook op internet invullen. De GGD hoopt dat alle mensen die een gezondheidsenquête ontvangen, deze ook daadwerkelijk in gaan vullen. ,,Hoe meer mensen de vragenlijst beantwoorden, hoe completer het beeld van de gezondheid van de bevolking wordt", aldus een woordvoerster.

Zij vervolgt: ,,Eerdere grootschalige gezondheidsenquêtes voor volwassenen werden gehouden in 2000 en 2005. Nu is het tijd voor de derde gezondheidsenquête. Het werk van de GGD en de gemeenten moet zo goed mogelijk aansluiten bij de behoeften van de inwoners van de regio. Daarvoor is het belangrijk te weten hoe gezond de mensen zijn in lichaam en geest; Hoe vaak beweegt men? Is men wel eens eenzaam? De resultaten worden vergeleken met de eerdere enquêtes en met landelijke gegevens zodat veranderingen en verschillen worden gesignaleerd, die aanleiding kunnen zijn voor extra aandacht en gericht gemeentelijk gezondheidsbeleid. Activiteiten ter verbetering van de gezondheid kunnen daardoor per gemeente beter worden georganiseerd."

Wie via internet de vragenlijst invult krijgt, indien gewenst, een persoonlijk leefstijladvies.

advertentie
advertentie