Cursus 'Lekker koken met minder vet'

6 maart 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een mens kan allerlei motieven hebben om vetarm te eten. Een reden kan zijn dat mensen gewoon gezonder willen eten maar ook omdat mensen zelf of een huisgenoot een cholesterol-verlagend dieet heeft of omdat mensen zich moet beperken in verband met diabetes.

,,Bij velen roept vetarm eten het beeld op van saaie smakeloze maaltijden", vertelt Rivas-voorlichter Petra Holleman. ,,Ten onrechte. Gezond en vetarm kan net zo goed lekker zijn en er gezellig uitzien. Je moet alleen even leren hoe dat moet. Daarom hebben de diëtisten van Rivas samen met Rivas Extra een cursus 'Lekker koken met minder vet' opgezet."

In deze cursus wordt geleerd hoe vetarm te koken. Maar vooral leren deelnemers hoe van vetarme voeding smakelijke en feestelijke maaltijden, maar ook gemakkelijke gerechten kunnen worden bereid. Van borrelhapjes tot nagerechten. Van lunch tot feestmenu.

,,Dit is een praktische cursus die uit vier bijeenkomsten bestaat. Hierin kunnen deelnemers zelf daadwerkelijk gerechten klaarmaken. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat deelnemers de basisbeginselen van het gewoon koken wel enigszins beheersen. Behalve de vaardigheid om vetarm te koken houden cursisten aan de cursus een werkmap met wekelijks aan te vullen recepten en allerhande informatiemateriaal over."

De cursus staat onder leiding van een diëtist van Rivas en wordt gegeven in het da Vinci College aan de Mollenburgseweg 82 in Gorinchem. De cursus wordt gehouden op dinsdagavond 17, 24, 31 maart, 14 en 21 april van 19.30 tot 22.00 uur. De cursuskosten bedragen 58 euro exclusief door de deelnemer zelf in te kopen ingrediënten. Rivas-pashouders krijgen twintig procent korting. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Voor informatie en aanmelding kunnen belangstellenden tijdens kantooruren terecht bij Rivas Extra, bereikbaar via Rivas Zorglijn, 0900-8440 of via de website www.rivas.nl.

advertentie
advertentie