Milly Schakel 2e op Nederlands JeugdKampioenschap schaken voor meisjes tot en met 16 jaar

Nieuws

H'VELD-G'DAM / VENLO - Op het Nederlands jeugdkampioenschap schaken, dat van 24 april tot en met 2 mei in Venlo is gehouden, is Milly Schakel gedeeld tweede geëindigd in de meisjescategorie tot en met 16 jaar. De Giessenburgse, uitkomend voor schaakclub De Giessen en het regioteam ‘de Regiohakkers’, kreeg in de eindrangschikking de tweede plaats toegewezen. Door deze prestatie ontvangt de 15-jarige Giessenburgse een uitnodiging om eind augustus/begin september deel te nemen aan het Europees jeugdkampioenschap, dat in Italië zal worden gehouden.

Een uitstekende prestatie van Milly, die dit jaar nauwelijks aan actief wedstrijdschaken is toegekomen en zodoende minder goed voorbereid aan het kampioenschap begon. Zij begon met twee goede overwinningen.

In de derde ronde miste zij op een cruciaal moment de aangewezen voortzetting in een Siciliaanse opening tegen de uiteindelijk kampioene waardoor zij tegen haar eerste en achteraf enige nederlaag opliep. Door deze nederlaag bleek het moeilijk om nog aan te haken voor het (vooraf ongedachte) kampioenschap, zéker toen Milly in de 4e ronde niet verder kwam dan remise.

In de 5e en 6e ronde pakte Milly de draad weer op door opnieuw te winnen. In de 7e ronde moest zij aantreden tegen een directe concurrente. Het werd na een spannende strijd remise waarin Milly knap een mindere stelling verdedigde.

Zelfs het kampioenschap was nog mogelijk, aangezien de uiteindelijke kampioene, onverwachts een half puntje liet liggen en zij nog moest aantreden tegen de tegenstandster van Milly. Deze partij eindigde na een zeer hectische strijd in remise, waarbij aangetekend dat de kampioene wankelde en deze partij voortdurend alle kanten op kon gaan. Door deze remise was de strijd om het kampioenschap vrijwel beslist maar de strijd om de tweede plaats nog volledig open. Milly zelf sloot haar partij in deze ronde winnend af.

In de laatste ronde moest Milly opnieuw tegen een directe concurrente spelen. De gehele wedstrijd was Milly de bovenliggende partij, maar uiteindelijk moest zij berusten in remise. Met 6,5 punt uit 9 partijen sloot zij hiermee een goed kampioenschap af met een gedeelde tweede tot en met vierde plaats.

Heel veel informatie over dit kampioenschap is terug te vinden op http://www.lisb.nl/nkjeugd/

advertentie