De liefde voor tropisch aquarium

13 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Prachtige plantencombinaties, mooie vissen en het verhaal van een echte liefhebber. Dit zijn de ingrediënten van een lezing van Bart Laurens, vrijdag 15 mei bij aquariumvereniging Ticto.

Laurens is al vanaf zijn achtste jaar met tropische aquaria bezig en werd op zijn tiende jeugdlid van de N.B.A.T., destijds bij de Apeldoornse vereniging Natura Docet. Later werd hij lid van de Delftse vereniging Danio Rerio. De spreker heeft zich jarenlang heel intensief met reptielen en amfibieën en ook met insecten en spinnen bezig gehouden. Laurens heeft vier jaar lang het Reptilion in Zoetermeer geleid, totdat uiteindelijk bleek dat dit natuureducatieve project toch niet voldoende steun van de gemeente kreeg.

In februari 2007 besloot de liefhebber volledig te stoppen met zijn herpetologische activiteiten en terug te keren naar zijn oude liefde, het tropisch aquarium. Omdat hij niet van halve maatregelen houdt heeft Laurens op zijn hobbykamer op zolder een aquarium gebouwd van 3.20 meter lang, met een inhoud van circa 1.000 liter. Dit aquarium is het belangrijkste object van deze presentatie. Hij vertelt alles over de bouw, de inrichting en het wel en wee van zijn aquarium. Meer info: www.bart-laurens.nl. De bijeenkomst in gebouw Het Spoor aan de Stationsstraat 20 begint om 20.00 uur.

advertentie
advertentie