Vriendenschaar kan TOP niet van titel houden

18 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vriendenschaar heeft koploper TOP niet van de titel kunnen houden. Ondanks een goede wedstrijd van de Hardinxvelders, bleek het klassenverschil met de ploeg uit Sassenheim te groot: 15-20.

Vriendenschaar begon goed aan de wedstrijd tegen de ongenaakbare opponent. Wendy Koorevaar wist heel knap international Brechtje van Drongelen zo onder druk te zetten dat ze moeilijk tot aanvallen kwam. Ook Bert Verspuij en Mees v.d. Waal van Dijk lieten zien op het hoogste niveau mee te kunnen in de scherpe duels met hun mannelijke opponenten. Tot de rust wist de bloemenploeg goed bij te blijven (8-10). Na de rust gaf TOP echter even gas en binnen enkele minuten stond de 8-13 op het scorebord en was de wedstrijd gespeeld. In het restant van de wedstrijd bleef de thuisploeg zeer verdienstelijk mee korfballen en liet het zien dat het vertrouwen en de vorm groeiende is.

Door een overwinning van degradatieconcurrent DOS/Kampen, worden de komende drie wedstrijden erg belangrijk voor de Mostertbrigade. Zaterdag spelen de Vriendenschaarders de eerste van deze serie van drie wedstrijden tegen de nummer laatst Rust Roest, in Eindhoven. Deze ploeg verloor zaterdag met slechts één punt verschil van de nummer twee, KCC. Dit duel belooft dus nog een pittige pot te worden voor de ploeg van coach Peter Kamsteeg.