Avelingen Groep HACCP gecertificeerd

2 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Genieten van een lekker chocolaatje gaat een stuk beter als je zeker weet dat er niets mis mee is. Om voedselveiligheid te garanderen dient het hele productieproces HACCP te zijn. Dit staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Vrij vertaald: het analyseren van kritische punten waarop extra goed gelet moet worden en de daaraan verbonden risico's beheersen.

Avelingen Groep heeft deze felbegeerde HACCP-certificering behaald en mag nu diverse etenswaren verpakken. Directeur Productie & Dienstverlening Goos van Pouderoijen benadrukt dat het bedrijf hiervoor ook al volgens de HACCP-normering werkte, “al geeft een officiële erkenning natuurlijk meerwaarde, het is een bevestiging van al onze inspanningen.”

Momenteel wordt de certificering gebruikt voor een producent van luxe ambachtelijke bonbons. Daarnaast is er nog productiecapaciteit beschikbaar voor andere opdrachtgevers om onder hoogwaardige omstandigheden chocolade, snoepgoed en andere (drogisterij)artikelen te verpakken.

Avelingen Groep verpakte al naar volle tevredenheid bonbons voor winkeldisplays. Vervolgens werd Avelingen Groep benaderd voor andere inpakwerkzaamheden. Voor onverpakte voedingswaren gelden echter andere regels om de kwaliteit en veiligheid van het product te garanderen. Avelingen Groep ging de uitdaging aan. Met succes, de hoogste eisen op gebied van voedselveiligheid kunnen door het bedrijf worden gewaarborgd.

advertentie
advertentie