Informatiemarkt woon-zorgcomplex Hoornaar

27 januari 2011 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - KleurrijkWonen en de gemeente Giessenlanden houden woensdag 16 februari een informatiemarkt over het project ‘Woon-zorgcomplex Hoornaar’. Tijdens deze markt worden geïnteresseerden bijgepraat over de stand van zaken en kunnen zij ontwerptekeningen bekijken. De informatiemarkt vindt plaats tussen 15.00 uur en 21.00 uur in Het Bruisend Hart in Hoornaar. Daarnaast is er elk uur een algemene presentatie. Inwoners van de gemeente Giessenlanden ontvangen een nieuwsbrief met meer informatie over dit project en de informatiemarkt.

Het woon-zorgcomplex in Hoornaar biedt ruimte aan verschillende doelgroepen. Twintig appartementen worden gerealiseerd voor mensen die 24-uurs zorg en toezicht nodig hebben. Daarnaast komen er twaalf appartementen voor bewoners met een verstandelijke (en/of lichamelijke) beperking. Ook voor zelfstandig wonende senioren (55+) is ruimte in het complex. Voor deze doelgroep worden 24 levensloopgeschikte appartementen gerealiseerd. Voor alle toekomstige bewoners van het woon-zorgcomplex in Hoornaar geldt dat zij kunnen rekenen op een compleet aanbod van wonen, zorg- en dienstverlening.

Het woon-zorgcomplex heeft niet alleen een functie voor haar bewoners, maar ook voor de andere inwoners van de gemeente Giessenlanden. Ontmoeting, contact en levendigheid zijn de belangrijkste uitgangspunten. In het woon-zorgcomplex komt daarom een aantal algemene ruimten, waar activiteiten georganiseerd worden en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De activiteiten in het woon-zorgcomplex zijn vanzelfsprekend ook toegankelijk voor mensen uit het dorp of uit de omgeving.

De verwachting is dat in 2011 de bouw- en bestemmingsplanprocedures doorlopen worden en dat in 2012 gestart kan worden met de bouw van het woon-zorgcomplex. Als alles volgens planning verloopt, wordt het gebouw in 2013 in gebruik genomen.

advertentie
advertentie