Putters vicevoorzitter Eerste Kamer

6 juli 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Kim Putters is met overgrote meerderheid van stemmen gekozen tot de eerste ondervoorzitter van de Eerste Kamer. Hij vervangt de komende jaren de nieuwe voorzitter van de Senaat, de VVD-er Fred de Graaf, waar dat nodig is en leidt ook mede de debatten. Als Putters zelf vervangen moet worden is de CDA-er Hans Franken de tweede ondervoorzitter.

Van Job Cohen kwam de sms 'bravo!' binnen. Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet liet vanuit Frankrijk weten er naar uit te zien om vanuit de Tweede Kamer met de Hardinxvelder samen te werken. Putters (37) is de jongste vice voorzitter ooit. ,,Deze verkiezing voelt als heel eervol. Ik wist dat ik de steun van de PvdA-fractie had, maar de steun van alle andere partijen is geweldig. Ik ben erg gemotiveerd om de debatten op het scherpst van de snede te voeren, maar met respect voor ieders opvattingen."

Putters, die naast vice-fractievoorzitter van de PvdA in de Senaat ook fractievoorzitter in Hardinxveld-Giessendam is, lichtte zijn motivatie in de Kamer toe. Daarbij belichtte hij nog een ander punt, namelijk dat de Eerste Kamer toch vaak op afstand van de burger lijkt te staan. ,,Het is van belang dat de volksvertegenwoordiging herkenbaar is voor burgers. Daarom is het onze dure plicht om steeds opnieuw duidelijk te maken wat we doen en waarom. Daarbij zie ik het als mijn opdracht om te laten zien dat de Senaat de brug slaat naar jongere generaties. Wat hier gebeurt is van belang voor jong en oud, en wat hier wordt beslist wordt gedaan door jong en oud."

advertentie
advertentie