Majorettes en Drumband EMS scoren op twirlwedstrijd en festival

2 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELDG'DAM - De majorettes van EMS hebben tijdens hun thuiswedstrijd met hun groep Team A plaatsingspunten gehaald voor de Nederlandse Kampioenschappen. Ook de drumband liet van zich horen. Tijdens een festival in Zierikzee zetten zij een topscore neer: 95 punten in de topklasse.

Onlangs organiseerde de afdeling Drumband en Majorette van muziekvereniging Eendracht Maakt Sterk (EMS) de halfjaarlijkse majorette en twirlwedstrijd in sporthal de Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam. De vereniging nam zelf deel met drie majorettegroepen, drie solisten en een duo. De hoogste score werd gehaald door Team A met een eindresultaat van 67 punten, voldoende om op de plaatsingslijst voor de Nederlandse Kampioenschappen te komen. De zes groepen die hier het hoogst scoren mogen in januari naar Amsterdam om aan dit NK deel te nemen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg, zetten de meiden alles op alles om deze prachtige score nog wat hoger te maken, zodat ze in de top zes belanden. Ook de andere twee groepen, de solisten en het duo behaalden goede resultaten. De instructrices Anita van 't Verlaat en Wendy Hobma kijken met een zeer tevreden gevoel terug.

Vorige week reisden de leden van de drumband af naar Zierikzee om daar aan het KNFM DRUMA festival mee te doen. De drumband kwam uit in de Topklasse en met het nummer 'Prehistoric Times' wist zij daar de jury zodanig te imponeren dat zij de geweldige topscore van 95 punten behaalde.

Dit puntenaantal was de hoogste score in de Topklasse en goed voor de dagprijs. Met name van de vier jeugdleden die voor het eerst meededen aan een festival was het een geweldige prestatie. Het meer en meer ontwikkelen tot een slagwerkgroep werpt zichtbaar zijn vruchten af. In het juryrapport werd letterlijk hulde gebracht aan de muziekkeuze en de uitvoering door de leden.

Het nummer dat de drumband ten gehore bracht, is ook tijdens een voorstelling op 21 april 2012 te horen. Deze avondvullende voorstelling in de Wielewaal wordt in nauwe samenwerking tussen de drumband en de majorettes eens in de twee jaar georganiseerd. Dit jaar staat de avond in het teken van de Tijdmachine. Info op www.emshardinxveld.nl.

advertentie
advertentie