Topspelers ontbreken in schaakronde

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - In de zevende ronde ontbraken in de interne competitie van De Giessen enkele topspelers, mede doordat het eerste team het opnam tegen Denk en Zet 1. Wim Koutstaal trof met wit Eddy Korevaar en behandelde de Siciliaanse opening wat ongebruikelijk. Eddy Korevaar wist hiervan niet te profiteren en Koutstaal verkreeg zo een goede stelling waarbij Korevaar moest strijden voor remise. Na de dertigste zet konden beiden niets anders dan de zetten herhalen en werd tot remise besloten. De langdurig zieke Gijs Bos was weer speelklaar, maar miste tegen Cees van der Straaten nog wat ritme en verloor.

Uitslagen: Wim Koutstaal-Eddy Korevaar rem; Jan Post-Ab Glimmerveen 1-0: Chris van Wieringen-Diardi Donk 1-0; Henk van Houwelingen-Ton Boot 1-0; Kees Bons-Gerard de Gans 0-1; Jan Donkersloot-Bert van Hees 0-1; Gijs Bos-Cees van der Straaten 0-1.

Het eerste team van schaakclub De Giessen kwam door overwinningen van Wim Rietveld en Ernst Delwel snel op een comfortabele 2-0 voorsprong tegen de buren uit Hardinxveld-Giessendam. Daarna ontwikkelde het spel op de overige zes borden zich minder goed dan verwacht. Tegen het einde van de speelavond had Denk en Zet de stand optrokken naar 4-3 en was het aan Arjo van Houwelingen om te proberen de twee matchpunten binnen te halen. Gedurende de avond had hij een lastige stelling verdedigd en in het toreneindspel moest hij het met een pion minder doen. Het lukte dan ook niet om de partij remise te houden en daarmee ging Denk en Zet alsnog met een 4-4 gelijkspel naar huis.

advertentie
advertentie