Eerste tegenslag voor Dubbeldam-team in Dakar Rally

Nieuws

H'VELD-G'DAM - De adrenaline die Raymond Dubbeldam en Harry Cornegé de afgelopen maanden hebben opgebouwd stroomt nu op volle kracht door de aderen van de Hardinxvelders. De Dakar Rally is begonnen, de eerste etappes over de stranden en pampa's van Argentinië zitten er op. De eerste tegenslag hebben ze ook al te pakken: de Bowler Wild Cat van Raymond en Harry stond maandag tijdens de tweede etappe stil met twee kapotte benzinepompen. Werk aan de winkel dus voor monteur Dick van Meeteren.

De eerste etappe werd zondag 1 januari verreden. Het was een korte maar mooie route langs onverharde kustwegen, over het strand met nog een stuk door de duinen naar de finish. De Hardinxvelders bereikten die als 89e deelnemer. Daarna moesten ze nog 550 kilometer verder koersen over de weg naar het bivak.

Ook de volgende dag moest het Dubbeldam-team een lange weg afleggen om bij de start van de tweede etappe te komen. Daar wachtte hen eerst een snelle route met veel bochten op harde ondergrond en daarna een serie duinen in Nihuil waar de snelheid aanzienlijk lager zou liggen. Bij deze etappe kregen de mannen hun eerste tegenslag voor de kiezen. ,,We dachten dat we zonder benzine stonden maar het bleek dat beide benzinepompen kapot waren", schrijven ze in hun online blog. ,,Na veel gepruts en tijdverlies hebben we gelukkig de proef wel af kunnen maken. Uiteindelijk gingen we als 103e over de lijn. Dick kan aan de slag en we hopen nu dat het euvel bij de derde etappe opgelost is.

Harry en Raymond staan nu op de honderdste plek. De etappe van vandaag (dinsdag 3 januari) voert de Hardinxvelders door de veeleisende Andes ketens. Het oversteken van rivieren en de vele gaten en stenen die de rijders moeten ontwijken, maken het terrein uitgesproken zwaar. De sterkte van de motoren zal op de proef gesteld worden als de rijders niet geconcentreerd blijven. Maar de hoogte en het genot van schitterende landschappen die vanuit daar te zien zijn bieden compensatie. Er zijn ook acrobatische uitdagingen, waaronder een zeer steile klim die met name de motorrijders zullen dwingen om in eerste versnelling te finishen.

De verrichtingen van het Dubbeldam Dakar Team zijn te volgen via hun site: www.dubbeldamdakar.nl.

advertentie
advertentie