ABC houdt vast aan opleidingsvisie

11 mei 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - ,,Ook in een tijd die gekenmerkt wordt door krimpende werkgelegenheid is nog steeds veel vraag naar goed en (hoog)opgeleid financieel en administratief personeel." J. Rotte, directeur van ABC Opleidingen in Dordrecht, houdt vast aan zijn onderwijsvisie en strategie.

,,ABC gaat uit van een strakke organisatie, waarbij effectief en efficiënt werken, gericht op resultaat, centraal staat . Daarbij is een centrale rol weggelegd voor het beroepenveld en de docent, zodat de opleiding up-to-date is en zijn waarde dus ook maatschappelijk rechtvaardigt. De examens dienen adequaat in te spelen op veranderingen in het werkveld. Kenmerk is tevens dat alle opleidingen worden afgesloten met een extern examen. Hoe belangrijk zo'n examen is, bewijst volgens Rotte de problematiek rond gesubsidieerde hogescholen. ,,Zoiets is bij onze opleidingen niet mogelijk. Alle examens worden door een landelijke examencommissie en bureau gemaakt en georganiseerd. Deze instanties staan volledig los van onze hogeschool en ons opleidingsinstituut. Dit vormt mede een garantie voor kwaliteit en niveau, van belang voor het werkveld en de waardering van en voor het diploma c.q. het getuigschrift.''

ABC Opleidingen kent twee afdelingen: ABC Hogeschool en ABC Onderwijsinstituut. De Hogeschool verzorgt de HBO opleidingen VBA / SPD Bedrijfsadministratie, HBO Accountancy en de post HBO opleiding Accountant - Administratieconsulent. ABC Onderwijsinstituut verzorgt de studies Basiskennis Boekhouden en Calculatie , Basiskennis Loonadministratie, Praktijkdiploma Boekhouden / Loonadministratie en Moderne Bedrijfsadministratie .Ook de opleiding Praktijkdiploma Bestuurlijke Informatie is een studie van het Onderwijsinstituut.

Ook wordt ingespeeld op wet- en regelgeving zoals de wet 'vermindering afdracht loonbelasting en premies'. Deze wet vormt voor de studenten een (nieuwe) ontwikkeling, die de studiekosten voor een periode van maximaal twee jaar sterk kunnen reduceren. Hiervoor is een nieuwe opleiding Vakdiploma Financiële Administratie ontwikkeld op HBO-niveau. Een opleiding die volledig geïntegreerd is binnen de bestaande opleiding VBA en of HBO SPD Bedrijfsadministratie. Een werkgever krijgt zo de gelegenheid om in 24 maanden in totaal een besparing te realiseren van € 5506. De overheid heeft dit bedrag beschikbaar gesteld in zijn streven het cognitieve niveau van de beroepsbevolking te verhogen.

De opleidingsvisie houdt in dat ABC werkt in een structuur met korte lijnen. Tussen student en docent, maar ook tussen docent en directie en student en directie. Een belangrijke kwaliteitstoets doorstond ABC in zowel 2002 als 2008 toen ABC Hogeschool Dordrecht als particuliere opleider van contactonderwijs van administratieve opleidingen door de Nederlandse en Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) werd geaccrediteerd. Dit rapport en verdere informatie is te vinden op www.abc-opleidingen.nl.

advertentie
advertentie